Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site

Breezand  Breezand. (10 km.)

Breezand is een dorp in de gemeente Anna Paulowna.

Midden tussen de bollenvelden van Anna Paulowna is op 30 april 1993 het museum van de vereniging Oud Anna Paulowna geopend. (Adres: Zandvaart 5, Breezand)
Het museum behandelt de droogmaking van de Anna Paulowna Polder, de bloembollenteelt in en om Breezand, het leven en werken in deze polder, de bestuurders, enz. Ook vindt U in het museum informatie over Koningin Anna Paulowna, echtgenote van Koning Willem 2, wier naam de gemeente draagt.
Per jaar worden gemiddeld zes wisselende exposities en/of tentoonstellingen gehouden.
Jaarlijkse Evenementen:
• "Talent in 't Museum" Expositie en demonstraties van hobby's en kunst op velerlei gebieden tijdens de bloemendagen.
• Hemelvaartsdag, "Museumrit" met historische motoren door de kop van Noord Holland start en finish bij het museum. Hier kunt u ook de motoren bezichtigen.

Lentetuin De gemeente Anna Paulowna heeft binnen haar grenzen het grootse areaal aan bloembollen in Nederland. Dit toont men jaarlijks met een bloembollententoonstelling "De Lentetuin" (eind februari) en met "De Bloemendagen", wanneer vele mozaïeken van hyacintennageltjes langs de wegen staan opgesteld. Kijk voor meer informatie over de bloemendagen ook even op de pagina over Anna Paulowna.

De 28ste editie van de Lentetuin Breezand staat in het teken van Venetie. De bloemententoonstelling duurt van 28 februari tot en met 3 maart 2008. De Kop van Noord-Holland heeft hiermee weer de lenteprimeur.
De Lentetuin Breezand is uitgegroeid tot een professionele bloemenshow. Jaarlijks komen er meer dan twintigduizend bezoekers naar de Noordkop om tegenieten van een stralende lentedag. Bollenkwekers uit het Noordelijk Zandge-bied spannen zich in om de show tot een succes te maken. Hun bolbloemen vormen elk jaar het prachtige decor voor een wisselend thema.
Het San Marcoplein, het Dogenpaleis en de Rialto-brug; het zijn bekende bezienswaardigheden in Venetie die komend voorjaar tussen de bloemen zullen schitteren. Poppen, kleding en natuurlijk de maskers, bekend van het carnaval, zullen het plaatje compleet maken. Een gondel van maar liefst vijftien meter lang is al geregeld.

Net als in andere jaren is op de Lentetuin het complete assortiment bolbloemen te zien, waaronder tulpen, narcissen, hyacinten, lelies, irissen, zantedeschia's, krokussen en de vele bijzondere bolgewassen. Daarnaast geniet de bezoeker van prachtige bloemstukken en begroeiing. De bloembollenkwekers doen hun uiterste best om ook dit jaar de kwaliteit op uitzonderlijk hoog niveau te krijgen. Grenzend aan de bloemententoonstelling is de voorjaarsbeurs Expo met allerlei sfeervolle artikelen voo huis en tuin. Tevens is er het Body & Mindplein waar de bezoeker terecht kan voor de innerlijke en uiterlijke verzorging. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zij kunnen terecht op de kleine boerderij of zich vermaken in de speciale knutselhoek.