Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site

Callantsoog  Callantsoog. (12 km.)

Callantsoog, een klein dorpje in de kop van NoordHolland pal aan de Noordzee. Direct gelegen achter de smalste duinenrij die de woeste golven van de Noordzee tegenhouden. Waar je de natuurelementen van de wind, regen en ZON tot diep in je binnenste kan voelen. Callantsoog, gelegen op het oude eiland 't OGhE dat nog zo mooi is te herkennen in het ingepolderde landschap. Het dorpsplein van Callantsoog is de oude duinvallei 't Oogh, waar de bewoners in 1570/ 1573 toen het oude dorp werd overstroomd door de zee, naartoe vluchten. Het huidige dorp (ca. 2600 inwoners - zomers meer dan 10.000 inwoners) kende twee eerdere versies die door de zee zijn verzwolgen.
Het dorpsplein van Callantsoog, nu een gezellig ontmoetingscentrum voor dorpers en toeristen.

Tante JaantjeAan het Dorpsplein staat een nog een onaangetast Westfriese stolpboerderijtje. Tante Jaantje was de laatse bewoonster. Na haar overlijden is in overleg met haar kinderen in 1992 de woning verkocht aan Stichting Callinger Erfgoed die het als Museumboerderij Tante Jaantje in gebruik heeft genomen. Het hoofdthema van het historische museum is "het leven en werken in het oude Callantsoog".

Callantsoog Callantsoog maakt deel uit van het zogenaamde Noordelijke Zandgebied. Dit gebied bestaat uit gronden die door de zee zijn overstroomd en door de mens weer zijn drooggelegd.
De bodem is altijd zanderig en heeft een hoog percentage zout. In dit gebied staat ook altijd een beetje wind. Kortom een geweldig gebied voor de bollenteelt. Tulpen, hyacinten, narcissen, crocussen, sneeuwklokjes en vele andere soorten bloembollen worden hier gekweekt.

Meer info en foto's over Callantsoog vind je op INFO 1 / INFO 2 / INFO 3.