Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site

den oever  Den Oever. (26 km.)

luchtfoto van den oever Den Oever is een dorp gelegen in de gemeente Wieringen, in de provincie Noord-Holland. Het is pal gelegen aan de Afsluitdijk. Het dorp is vooral bekend om de garnalenvisserij.
Opvallend is dat er geen kerk staat in het dorp, wel stond er vroeger De Kapel, deze was verbonden met een gasthuis. Dit gebouw staat nu in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Naast de grote haven met de grote vissershallen staat er in het dorp de molen De Hoop, deze dateert van 1652. Aan de rand van het dorp is sinds 2004 het Vikinginformatiecentrum (VIC) gevestigd in een modern gebouw dat het deelt met de lokale VVV. Het VIC is in de opvolger van het opgeheven museum Het Huis van de Aarde gevestigd en laat de bezoeker kennismaken met de lokale vroeg-middeleeuwse geschiedenis en met name de Vikingen, die zich op Wieringen hadden gevestigd. Er is ook een hoek gewijd aan de algemene geologie. Afhankelijk van het getij vindt er eind augustus of begin september de Flora en Visserijdagen plaats. Dit meerdaagse festival is een gecombineerde bloemenshow en vlootschouw met ook nog de kermis, jaarmarkt, nachtmarkt, draaiorgelfestival en nog veel meer activiteiten.

Door deze plaats loopt de Europese wandelroute E9, ter plaatse ook North Sea Trail of Hollands Kustpad geheten.

Meer info over Den Oever.