Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site

evenementen  Schoorl. (28 km.)

Schoorl vanaf Klimduin gezien En dan het favoriete dorp van dieet-goeroe Sonja Bakker, waar ze zelfs een vakantiehuisje heeft:

Schoorl (Westfries: Skorlo (dialect: Skoorl)) is een dorp in de gemeente Bergen.
Tot 1 januari 2001 was Schoorl een zelfstandige gemeente met de dorpen Schoorl, Schoorldam, Aagtdorp, Camperduin en Groet.
Vanuit Schoorl is de zee uitsluitend per fiets te bereiken.

Tussen Schoorl en Schoorl aan Zee ligt het duinbos van de Boswachterij Schoorl, waarvan Schoorl ook het bekendst is. Het bekendste gedeelte van de Schoorlse duinen, de hoogste duinen van Nederland met een oppervlakte van 1800 ha, is het Klimduin. Dit duin wordt door veel toeristen beklommen en afgedaald op de steile kant bij het dorp.
Een eeuwenoude traditie in Schoorl is op Tweede Pinksterdag de meidenmarkt, een dorpsfeest op het Klimduin.

Hoe zijn de duinen ontstaan, hoe handhaven ze zich en hoe beschermen ze het land? Antwoord op deze vragen krijg je in bezoekerscentrum Het Zandspoor.
Het centrum ligt aan de rand van de fascinerende natuur van de Schoorlse Duinen, aan de voet van de hoogste duintop van Nederland. Liefhebbers van vergezichten, ruige natuur én rust komen hier volop aan hun trekken. In het bezoekerscentrum is alle informatie over de omringende natuur, de vele recreatiemogelijkheden en het beheer van de Schoorlse Duinen.

Wandelen in de Schoorlse Duinen is in elk seizoen een aanrader.

Schoorl heeft naast de duinen ook bezienswaardigheden, onder andere de hervormde kerk uit de 17e eeuw, het voormalige raadhuisje uit 1601 en een meelmolen.

Oude foto's van Schoorl en natuurfoto's van Schoorl en omgeving.