Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site

Sportief  Sportieve activiteiten in Julianadorp, Den Helder en omgeving.

Wilt u op vakantie ook graag sportief bezig zijn?
Maak dan een keuze uit een van de vele mogelijkheden in de regio, zoals:

* zwemmen in zee of in 1 van de overdekte zwembaden,
* golf,
* tennis of squash,
* paardrijden,
* fietsen,
* kano varen,
* wandelen door de duinen of langs strand of volg een wandelroute,
* bowlen,
* midgetgolf,
* watersport, zoals duiken, vissen, (zee)surfen en vliegeren.
* wadlopen of een boottocht over de wadden.
* overige sportactiviteiten

Zwemmen    

Zwemmen in oppervlaktewater is goed mogelijk, maar niet altijd en overal. Het zwemseizoen voor oppervlaktewater duurt van 1 mei tot 1 oktober. Dit betekent dat de zwemwaterlocaties gedurende deze periode 1 maal per twee weken door de provincie Noord-Holland worden gecontroleerd. Er wordt met name gelet op hygiŽne en veiligheid.
Voor wat betreft zwembaden en sauna's houdt de provincie het gehele jaar toezicht op de Wet hygiŽne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden.
In Julianadorp vindt u Zwembad "Ooghduyne", een subtropisch zwembad.

Zwembad

Den Helder heeft Aquacentrum Den Helder / Heersdiep met een binnen-en buitenbad en glijbaan met wildwaterkreek.

Aquacentrum Den Helder Aquacentrum Den HelderGolf     

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de twee golfbanen van Golfbaan Ooghduyne in Julianadorp. Op de ene golfbaan kun je met het hele gezin terecht, de andere is alleen bestemd voor golfers met een golfvaardigheidsbewijs. Beginnende spelers kunnen eerst naar de golfschool voor een paar lessen. U kunt er golfclubs huren.
De banen bevinden zich op het terrein van vakantiepark Golf & Beach Resort Ooghduyne waar talrijke recreatie- en sportmogelijkheden zijn. Telefoon 0223-691 225.


Tennis en Squash     

De vakantieparken van Julianadorp aan Zee hebben allemaal eigen tennisbanen op hun parken. Hier kunnen de gasten van het park gratis tennissen op ieder moment van de dag.
Iets verder rijden, in Hippolytushoef bevindt zich Tennisclub Hippo, tel. 0227-592 853.
Voor squash kunt u in Den Helder terecht bij fitnesscentrum Quelderduin. Quelderduijn heeft 1 squashbaan waar u dagelijks terecht kunt tussen 9.00 en 21.00 uur. Tel 0223-630 191.


Paardrijden     

Het is bijzonder aangenaam om uit te waaien op het strand van Julianadorp aan Zee op de rug van een paard. Op deze manier combineren paardenliefhebbers hun passie voor de edele viervoeters met een overweldigende natuur!
Op het strand van Julianadorp aan Zee wordt ook veel aan de mensport gedaan: het rijden van paarden met aangespannen wagens. Op de stranden is paardrijden beperkt toegestaan.
Er zijn in Julianadorp en omgeving een aantal maneges waar u terecht kunt.

Duinmanege van Poelenburgh bevindt zich in Schoorl. Adres: Duinweg 129, Schoorl, tel.072 5092149. U kunt er terecht voor Groepslessen, privťlessen, buitenritten onder begeleiding en verder alle sportmogelijkheden met paarden en pony's zoals ook div. wedstrijden en ruiterkampen. Ze zijn alleen op 1e kerstdag gesloten.

In maart wordt elk jaar in Julianadorp de Megastrandrit gehouden waarbij met 200 of meer paarden over het Noord Hollandse strand wordt gereden.
Megastrandrit

Fietsen     

De Kop van Noord-Holland is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Men kan goed fietsen in de duinen van Den Helder tot voorbij Camperduin. In het kader van het Duinzoomproject worden er ook kortere fietsroutes aangelegd. Natuurlijk heeft de VVV een uitgebreid aanbod aan beschreven routes die u alles vertellen van de plaatsen waar u langsfietst.
Juni is de fietsmaand in de gemeente Zijpe. Gratis routes zijn in deze maand verkrijgbaar op de VVV-kantoren in Petten en Callantsoog. Tevens worden er tal van (fiets-)activiteiten georganiseerd in deze maand.
Neemt u de eigen fietsen mee of maakt u gebruik van fietsen die te huur zijn bij het Station, tel 0223 619227.
In en rond Julianadorp is de fietstocht "De 8 van Julianadorp" uitgezet. Deze voert u door een deel van de polder Het Koegras en haar centrumplaats Julianadorp.
Fiets ook eens de Napoleonroute van 25/70 km. En dan is er ook nog de 40 km. lange route door Schagen en omstreken.
Voor mountainbiken kunt u goed in de Schoorlse duinen terecht. Daar is een ATB-route van 15 km. uitgezet. maar let op: de route valt in de categorie: Zwaar.


Kano varen     

Noord-Holland is een waterrijke provincie. Op veel plaatsen kan dan ook gevaren worden. Op sommige plaatsen mag dat alleen in kanoís en fluisterbootjes. Op andere plaatsen liggen drukke vaarwegen waar dagelijks veel beroepsvaarders gebruik van maken.
Kanoverhuur Den Helder is gevestigd in De Helderse Vallei, het middelpunt van alle kanoroutes die Den Helder en Julianadorp rijk is. Van hieruit kunt u alle kanten op. Naast de 4 goed aangegeven routes, zijn er diverse waterwegen die voor kanoŽrs uitstekend toegankelijk zijn.
Duinvliet Recreatie kanoverhuur biedt u de mogelijkheid om Julianadorp eens van een geheel andere kant te bekijken. Met een Canadese kano door hartje Julianadorp, het zal u verrassen hoe mooi de omgeving er uit ziet vanaf het water. Bij Duinvliet's kanoverhuur kunt u terecht met uw gezin, familie, vrienden, collega's of voor het vieren van een kinderfeestje. Kano's zijn te huur voor 1 uur, 2 uur, 3,5 uur of een dag. Adres: Van Foreestweg, Julianadorp. Tel. 0223-641767 / 06-10720272
INFO 2


Wandelen     

De Kop van Noord-Holland is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Toeristische wandelaars kunnen terecht in de steden en dorpen voor (culturele) rondwandelingen, maar ook de natuurgebieden vormen een mooi wandeldecor. De geoefende loper kiest voor ťťn van de langere routes die onze regio doorkruisen zoals het Noordzeepad, de Omringdijk of het Noord-Hollandpad.
Bij Den Helder starten verschillende lange afstand en streekwandelingen. De belangrijkste zijn LAW1 van Den Helder tot aan De Panne (BelgiŽ) langs de Nederlandse en Belgische kust en LF1. INFO
Maak eens een Rondje Schoorlse duinen of 1 van de andere routes: Wandelen in de Helderse Duinen (12 km.), Wandeltocht in de Zijpe (12 km.), Zwanenwater (4,5 km.), Natuurroute (6 km.) of de Kwelroute (3 km.). INFO
Op zoek naar een mooie wandeling in Noord-Holland? Op internet vindt u diverse fraaie wandeltochten in tekst en beeld, zoals op Route.nl, wandelnetwerk.nl of wandel.nl.


Bowlen     

Bowling Centrum Hotel Den Helder heeft 12 banen.
In Julianadorp kun je terecht bij NoordzeeBowling waar 8 banen beschikbaar zijn en bij Ooghduyne met 4 banen.

Midgetgolf     

Liefhebbers van midgetgolf komen in Julianadorp aan Zee prima aan hun trekken.
Op de vakantieparken van het Noord-Hollandse kustplaatsje zijn prachtige midgetgolfbanen aanwezig waar je een heerlijk balletje kunt slaan. Uiteraard is dat voor de gasten van de parken helemaal gratis en voor niets.
Het Restaurant Park Plaza heeft een mooie midgetgolfbaan.
Ooghduyne heeft een dagelijks geopende 18-holes midgetgolfbaan
Verder zijn er ook midgetgolfbanen te vinden bij Hotel Den Helder en de oudste van ons land in Bergen.


Watersport     

Vliegeren/Kitesurfen kunt u in Callantsoog bij 't Coraaltje aan de Dorpsweg 7. Tel.0224 582650. Gewoon vliegeren is toegestaan, maar vliegeren met stuurlijnen mag alleen in aangegeven zones en niet op het strand.
Surfen mag niet tussen de pieren maar wel bij het sportstrand. JetskieŽn mag niet.
Duiken kunt u via Duikcentrum Den Helder in Den Helder. Misschien kom je zelfs Bertus of de zeehondenpups Seabert en moeder Bertina nog wel even tegen. filmpje.
Voor actuele waterstanden, astronomisch getij, golfgegevens, wind, zicht, luchtdruk & -temperatuur, watertemperatuur kijk op de pagina van rijkswaterstaat.nl.


Wadlopen     

Wadlopen behoort tot een van de specialiteiten van het Wadvissersgilde en is dan ook zeer de moeite waard om te beleven. Het Wad biedt een ongekend mooi stukje natuur, rust en vrijheid. Hoor de stilte. Een Wadexcursie is geschikt voor iedereen die het Wad van dichtbij wil beleven.
INFOOverige sportactiviteiten.     

U kunt een poging wagen in Den Helder een Klimmuur te beklimmen.
Voor de mensen met nog minder hoogtevrees is er ook nog een spectaculair klimpark in De KlimVallei.