Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site

Beeldende kunst  Beeldende kunst.

* Julianadorp,
* Callantsoog,
* Den Helder.

Julianadorp    

* Schuin tegenover ons Bed & Breakfast adres vindt u nu nog Galerie 't Tiende Kind. Als de vlaggen wapperen bent u welkom in de Galerie/Potterie 't Tiende Kind van Renée Franken.
Komend uit Julianadorp richting noorden, op de grens van de bebouwde kom, precies op één lijn met het links van de weg opgestelde plaatsnaambord van Julianadorp, ontwaart u rechts van de weg een oud wit stolpboerderijtje voorzien van een bordje met het opschrift Galerie-Potterie 't Tiende Kind.
Galerie 't Tiende Kind

Helaas lezen we op de website dat het boerderijtje inmiddels verkocht is en de huidige bewoners naar een andere plek in Julianadorp zijn verhuisd.
Of daar weer een galerie ingericht zal worden is nog onzeker. Hou de tekst op hun website in de gaten.


Callantsoog    

In het landelijk gebied tussen Groote Keeten en Julianadorp, tussen de bollenvelden, kun je op drie locaties volop genieten van een veelzijdig aanbod van hoogwaardige hedendaagse Nederlandse kunst.

Beeldentuin "De Booghgaard", Beeldentuin en galerie "Seizoen in beeld" en Galerie de "Witte Villa" vormen de drie punten waartussen u een denkbeeldige driehoek kunt trekken met zijden van ca. 1 km lang.

De Booghgaard en Het Vijfde Seizoen werden in 2004 in de speciale beeldentuinenbijlage van NRC-Handelsblad beschreven als behorend tot de top van de Nederlandse beeldentuinen. In 2006 werden deze tuinen door NRC-Next vermeld bij de 10 mooiste beeldentuinen van ons land.

* Achter een ophaalbrug ligt de West-Friese stolpboerderij waar Beeldentuin en Galerie ‘Seizoen in Beeld’ zich bevindt. Ook gelegen aan de Langevliet maar dan aan de andere kant van Julianadorp: Langevliet 1, Callantsoog. Tel. 0223 692672.
Seizoen in Beeld

In het zogenaamde dubbele vierkant kunt U duidelijk zien hoe de boerderij gebouwd is. Deze is 17 meter breed en 27 meter lang en wordt gedragen door zes bomen die samen dit zogenaamd dubbel vierkant vormen. Hier bevindt zich de galerie. Zowel in de galerie als in de beeldentuin geldt het principe dat wanneer er een werk aangekocht wordt het, uiteraard na betaling, meteen meegenomen mag worden.
In de tuin wordt monumentale hedendaagse beeldhouwkunst van diverse kunstenaars tentoongesteld. Elke kunstenaar heeft min of meer zijn eigen tuinkamer waarin de werken zó opgesteld zijn dat ze een eenheid vormen met de natuur. Perspectief en lijnenspel, waterpartijen en bloeiende borders, doorkijkjes en slingerpaadjesdoor het bos, terrassen en zitjes, alles straalt een weldadige rust en vanzelfsprekendheid uit.
Geopend van 14 april t/m 11 september, op vr., za., zo. en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur.
Nog een aantal foto's uit de beeldentuin.

* U vindt Beeldentuin De Booghgaard in Callantsoog, op het adres Zwarteweg 1. Dit adres is een beetje misleidend want de Zwarteweg ligt kilometers ten noorden van het dorp Callantsoog, nabij de grens met Julianadorp (gemeente Den Helder). Als u niet bekend bent in de omgeving kunt u het beste de richtingborden naar Callantsoog negeren en de route op de website volgen.
De meeste geëxposeerde werken staan opgesteld in de tuin. Werk dat minder geschikt is om buiten te staan wordt opgesteld in de kas en in de tuinkamer.
De expositie is open van 17 mei tot en met 9 september. U bent welkom op hemelvaartsdag, en daarna op vrijdag, zaterdag en zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.
Andere dagen en tijden alleen na telefonische afspraak, telefoon 0223 642025. Voor groepen stellen we het op prijs als er vooraf een afspraak wordt gemaakt. De toegang is gratis, behalve als er een voorstelling of concert in de Booghgaard gegeven wordt.

* Eén kilometer ten noorden van De Booghgaard ligt Galerie J. Vermeulen "De Witte Villa", Callantsogervaart 32, Callantsoog.
Expositie van 25 maart t/m 24 april op za. en zo. van 11.00 tot 17.00 uur.
Van mei t/m aug. elke 1e en 2e za. en zo. van de maand, van 13.00 tot 17.00 uur.


Den Helder    

* 'Windkracht 13' Kunstuitleen SBK (Stichting Beeldende Kunst), Weststraat 107-109, Den Helder; Tel. 0223 625901.
Alle kunstwerken van de exposities zijn te leen.