Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site

Sportief  Sportieve activiteiten in Julianadorp, Den Helder en omgeving.

Wilt u op vakantie ook graag sportief bezig zijn?
Maak dan een keuze uit een van de vele mogelijkheden in de regio, zoals:
* zwemmen in zee of in 1 van de overdekte zwembaden,
* golf,
* tennis of squash,
* paardrijden,
* fietsen,
* kano varen,
* wandelen door de duinen of langs strand of volg een wandelroute,
* bowlen,
* midgetgolf,
* watersport, zoals duiken, vissen, (zee)surfen en vliegeren.
* wadlopen of een boottocht over de wadden.
* overige sportactiviteiten

Zwemmen    

Zwemmen in oppervlaktewater is goed mogelijk, maar niet altijd en overal. Het zwemseizoen voor oppervlaktewater duurt van 1 mei tot 1 oktober. Dit betekent dat de zwemwaterlocaties gedurende deze periode 1 maal per twee weken door de provincie Noord-Holland worden gecontroleerd. Er wordt met name gelet op hygiëne en veiligheid.
Voor wat betreft zwembaden en sauna's houdt de provincie het gehele jaar toezicht op de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden. In Julianadorp vindt u Zwembad "Ooghduyne", een subtropisch zwembad compleet met zwemmersbar, 55 m lange glijbaan, sauna, whirlpool en golfslagbad.

Zwembad

Den Helder heeft Rekreatiebad De Schots met een binnen-en buitenbad. Hier zijn soms honden zelfs welkom ;-)

Rekreatiebad De SchotsGolf     

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de twee golfbanen van Golfbaan Ooghduyne in Julianadorp. Op de ene golfbaan kun je met het hele gezin terecht, de andere is alleen bestemd voor golfers met een golfvaardigheidsbewijs. Beginnende spelers kunnen eerst naar de golfschool voor een paar lessen. U kunt er golfclubs huren.
De banen bevinden zich op het terrein van vakantiepark Golf & Beach Resort Ooghduyne waar talrijke recreatie- en sportmogelijkheden zijn. Telefoon 0223 640100.


Tennis en Squash     

Op vakantiepark Ooghduyne in Julianadorp bevindt zich een tennisbaan. Iets verder rijden, in Hippolytushoef bevindt zich Tennisclub Hippo, tel. 0227 592853.
Voor squash kunt u terecht bij Hotel Tulip Inn in Callantsoog, Abbestederweg 26, tel. 0224 582222.
Op Midgetgolfbaan 't Geestmerambacht kunt u ook terecht voor tennis en tafeltennis. Adres: Westfriesedijk 39, Schoorl. Tel. 0226 391604.


Paardrijden     

Op de stranden is paardrijden beperkt toegestaan.
Duinmanege van Poelenburgh bevindt zich in Schoorl. Adres: Duinweg 129, Schoorl, tel.072 5092149. U kunt er terecht voor Groepslessen, privélessen, buitenritten onder begeleiding en verder alle sportmogelijkheden met paarden en pony's zoals ook div. wedstrijden en ruiterkampen. Ze zijn alleen op 1e kerstdag gesloten.


Fietsen     

De Kop van Noord-Holland is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Men kan goed fietsen in de duinen van Den Helder tot voorbij Camperduin. In het kader van het Duinzoomproject worden er ook kortere fietsroutes aangelegd. Natuurlijk heeft de VVV een uitgebreid aanbod aan beschreven routes die u alles vertellen van de plaatsen waar u langsfietst.
Juni is de fietsmaand in de gemeente Zijpe. Gratis routes zijn in deze maand verkrijgbaar op de VVV-kantoren in Petten en Callantsoog. Tevens worden er tal van (fiets-)activiteiten georganiseerd in deze maand.
Neemt u de eigen fietsen mee of maakt u gebruik van fietsen die te huur zijn bij het Station, tel 0223 619227.
In en rond Julianadorp is de fietstocht "De 8 van Julianadorp" uitgezet. Deze voert u door een deel van de polder Het Koegras en haar centrumplaats Julianadorp.
Fiets ook eens de Napoleonroute van 25/70 km. Of de Zeeroute van 40 km. En dan is er ook nog de 30 km. lange route door Schagen en omstreken.
Voor mountainbiken kunt u goed in de Schoorlse duinen terecht. Daar is een ATB-route van 15 km. uitgezet. maar let op: de route valt in de categorie: Zwaar.
INFO met filmpje over de bloembollen fietsroute


Kano varen     

Noord-Holland is een waterrijke provincie. Op veel plaatsen kan dan ook gevaren worden. Op sommige plaatsen mag dat alleen in kano’s en fluisterbootjes. Op andere plaatsen liggen drukke vaarwegen waar dagelijks veel beroepsvaarders gebruik van maken.
Duinvliet Recreatie kanoverhuur biedt u de mogelijkheid om Julianadorp eens van een geheel andere kant te bekijken. Met een Canadese kano door hartje Julianadorp, het zal u verrassen hoe mooi de omgeving er uit ziet vanaf het water. Bij Duinvliet's kanoverhuur kunt u terecht met uw gezin, familie, vrienden, collega's of voor het vieren van een kinderfeestje. Kano's zijn te huur voor 1 uur, 2 uur, 3,5 uur of een dag. Adres: Van Foreestweg, Julianadorp. Tel. 06 53452555
INFO 1 / INFO 2


Wandelen     

De Kop van Noord-Holland is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Toeristische wandelaars kunnen terecht in de steden en dorpen voor (culturele) rondwandelingen, maar ook de natuurgebieden vormen een mooi wandeldecor. De geoefende loper kiest voor één van de langere routes die onze regio doorkruisen zoals het Noordzeepad, de Omringdijk of het Noord-Hollandpad.
Bij Den Helder starten verschillende lange afstand en streekwandelingen. De belangrijkste zijn LAW1 van Den Helder tot aan De Panne (België) langs de Nederlandse en Belgische kust en LF1. INFO
Maak eens een Rondje Schoorlse duinen van 11 km. of 1 van de andere routes: Wandelen in de Helderse Duinen (12 km.), Wandeltocht in de Zijpe (12 km.), Zwanenwater (4,5 km.), Natuurroute (6 km.) of de Kwelroute (3 km.). INFO


Bowlen     

In het Hippokarts Partycentrum, Molenveld 5, Hippolytushoef is een bowlingbaan bevestigd. Tel.0227 591212.


Midgedgolf     

In Julianadorp zijn 2 uitstekende midgetgolfbanen. De eerste vindt u Midgetgolf Strandslag aan de Zanddijk 11 e. Tel.0223 692387.
De tweede is Midgetgolf Yperhof, Van Foreestweg 15 a. Tel.0223 641578.
In Schoorl bevindt zich Midgetgolfbaan 't Geestmerambacht. Prijs per persoon 2,50. Op het park kunt u terecht voor tennisbanen,jeu de boules en tafeltennis.


Watersport     

Vliegeren/Kitesurfen kunt u in Callantsoog bij 't Coraaltje aan de Dorpsweg 7. Tel.0224 582650. Gewoon vliegeren is toegestaan, maar vliegeren met stuurlijnen mag alleen in aangegeven zones en niet op het strand.
Surfen mag niet tussen de pieren maar wel bij het sportstrand. Jetskieën mag niet.
Duiken kunt u via Divestyle in Den Helder. Helaas schijnt hun website http://www.divestyle.nl niet te werken.
Misschien kom je zelfs Seabert nog wel even tegen.
Voor actuele waterstanden, astronomisch getij, golfgegevens, wind, zicht, luchtdruk & -temperatuur, watertemperatuur kijk op www.actuelewaterdata.nl.


Wadlopen     

Wadlopen behoort tot een van de specialiteiten van het Wadvissersgilde en is dan ook zeer de moeite waard om te beleven. Het Wad biedt een ongekend mooi stukje natuur, rust en vrijheid. Hoor de stilte. Een Wadexcursie is geschikt voor iedereen die het Wad van dichtbij wil beleven.
INFO 1 / INFO 2Overige sportactiviteiten.     

In het Hippokarts Partycentrum kunt u naast bowlen ook terecht voor Karten/Skelteren en Laserschieten/Paintball. Adres: Molenveld 5, Hippolytushoef, tel.0227 591212.