Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site22-02-2018;

Op 2 december 2017 werd er een zoekactie georganiseerd naar de vermiste hond Olijfje.
Als dieren/honden liefhebster en steeds bezig met vermiste honden thuis te brengen, vond ik het mijn plicht om mee te helpen zoeken.
Helaas werd ze overleden gevonden en helaas heb ik bij die zoekactie mijn enkel op 3 plekken gebroken.

De trimsalon werd dus vanaf dat moment gesloten.
Helaas zijn er diverse complicaties opgetreden na de operatie, waardoor herstel niet zo vlot gaat als verwacht en gehoopt.
Op 12 april is het metaal uit de enkel verwijderd. Daarna is de weg ingeslagen om de wonden eerst zoveel mogelijk zelf te laten herstellen.
Er was sprake van huidtransplantatie maar wat, hoe en wanneer is voorlopig op de lange baan geschoven.
De arts gaat pas iets doen als blijkt dat de wond(en) niet meer verder sluit(en).
Tot nader bericht zal de trimsalon dus gesloten zijn. Op Facebook staat af en toe een update.
Als gevolg van dit ongeluk zal ik vanaf nu helaas geen hele grote honden meer kunnen trimmen.Even voorstellen...


Mijn naam is Nolly Nijenhuis en sinds 2007 ben ik rijksgediplomeerd hondentrimster. Als klein kind was ik al gek op -alle- dieren en knipte mijn eigen hondje al vanaf mijn 10e jaar. Maar het zou nog een hele tijd duren voor ik daadwerkelijk met dieren zou gaan werken.

Als onderwijzeres werkte ik enige tijd in het basisonderwijs. Later ben ik gaan werken als vertaalster Engels, maar in 2005 gaf een BBC-programma, waar een hondentrimster in voor kwam, me een zetje in de juiste richting, zodat ik eindelijk iets met mijn liefde voor dieren kon gaan doen.

Na een gedegen theoretische opleiding bij het Huisdier Kennis Instituut in Bunnik en ca. 2 jaar stage bij 2 trimsalons behaalde ik in 2007 mijn diploma 'hondentoiletteren'. De laatste 2 stagejaren kreeg ik mijn opleiding van een trimster, die toen al bijna 25 jaar in het vak zat, bij trimwedstrijden regelmatig met de 1e prijs naar huis gaat (ook internationaal) en lid is van het Nederlandse Trimteam.

Na het behalen van mijn diploma's 'hondentoiletteren' en 'EHBO in de trimsalon' startte ik mijn eerste kleine trimsalon 'Liberty' in Doesburg (Gld).

Begin 2008 verhuisde ik naar Julianadorp en we begonnen een Bed & Breakfast.
In juli 2010 ging daar Hondentrimsalon 'Liberty' eindelijk officieel van start.

Zelf doe ik het trimwerk maar u zult ook regelmatig mijn man Ronald mee zien werken. Hij is een grote hulp bij grote, zware honden maar ook bij honden die het allemaal maar eng vinden. Hij geeft ze dan even een knuffel of leidt ze even af.
Waar nodig proberen we volgens de techniek van hondenfluisteraar Cesar Millan te werken omdat dierenwelzijn onze prioriteit heeft. Dat is ook de reden waarom we alleen op afspraak werken en voor elke hond ruim de tijd nemen. Zo kunnen we alle aandacht en tijd aan uw hond geven en zorgen dat het hondje zich op zijn/haar gemak voelt bij ons.

 fotografie: Miriam de WitIk ben aangesloten bij de ABHB (Algemene Belangenvereniging Hondentoiletteer Bedrijf), de Nederlandse vakvereniging voor de gediplomeerde hondentrimmers, welke de kwaliteit van de aangesloten trimsalons waarborgt.
Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen houd ik vakliteratuur bij en bezoek ik regelmatig vakdagen en hondenshows.

Als u zich afvraagt waarom voor de naam 'Liberty' is gekozen:
we bevrijden de honden van vuil, lastig ongedierte, pijnlijke klitten, lange haren, warme ondervachten, lange nagels en soms van hun angst voor een trimsalon.We werken momenteel nog aan de site.
De pagina's met een dik gedrukte titel zijn inmiddels gereed,

2011 ae nijenhuis