Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site

Prijs-indicatie & Werkwijze

Prijsbepaling
Elke trimsalon hanteert zijn/haar eigen tarieven.
Voor een prijsindicatie voor uw hond mag u via de mail of telefonisch altijd contact opnemen. Echter een prijsopgave zonder de hond te hebben gezien is bijna niet mogelijk. Een vacht vol klitten, een grote hond, gecastreerde / gesteriliseerde honden, moeilijke of angstige honden vragen meer tijd dan een goed onderhouden hondenvacht of probleemloze hond.
Daarom kunnen we op voorhand hooguit richtprijzen geven en geen vaste prijs. De prijs kan slechts bepaald worden bij het zien van de hond en het gedrag van de hond tijdens de trimbeurt. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat ik het tarief tijdens de behandeling aanpas, doordat de behandeling meer werk of juist veel minder werk blijkt te zijn.
Een zaak is zeker: hoe beter de vacht van de hond door u wordt onderhouden, hoe voordeliger de trimbehandeling, en hoe prettiger het voor uw hond is.

Wij hebben geen 'standaardtarieven per ras', omdat er tussen twee honden, ook al zijn ze van hetzelfde ras, een wereld van verschil in bewerkelijkheid kan zitten. Een Golden Retriever die jong, en niet gesteriliseerd is, en waarvan de 'baas' alleen de voetjes en oren en uitstekende pieken bijgewerkt wil hebben, is minder duur dan een oudere, zware, gesteriliseerde- of gecastreerde Golden die wellicht een vracht aan onderwol heeft, een dubbel zo dikke vacht; en als u dan ook nog graag wilt dat wij wassen en droogblazen, dan zal het duurder zijn. Het is niet eerlijk om alle honden van een bepaald ras met dezelfde prijs aan te slaan, wanneer de een veel minder werk is dan de ander.

Klitten
Als een hond echt volledig in de klitten zit zullen we kijken wat voor het welzijn van de hond het beste is. Dan zijn er twee opties:
* de hond ontklitten zonder dat hij pijn heeft. Dit kost tijd. Bedenk dat te snel ontklitten synoniem is met een hond met (soms veel) pijn! Ik heb geleerd voor hondentrimster en niet voor hondenbeul. Ik zal dus NOOIT kiezen voor de te snelle ontklitting door gebrek aan tijd. Wel wordt er van u verwacht dat u meewerkt door een volgende afspraak vast te leggen om dit te voorkomen.
* een tweede mogelijkheid is om de vacht kort te maken. Dit moet dan wel in de mogelijkheid liggen van de vacht. Een Maltezer of een Bouvier kan wel geschoren worden, maar een poolhond of Newfoundlander niet.
Er wordt altijd zorg besteedt dat de hond er zo mooi mogelijk uitziet maar soms moet het schoonheidsideaal wijken voor het belang van de hond.
Maar wees aub niet bang om een afspraak te maken als uw hond helemaal in de klit zit, het zal een verlossing zijn voor uw hond. Wel zal er voorgesteld worden om de volgende afspraak vast te leggen om dit te voorkomen of om een borstelabonnement te nemen zodat uw hond elke 3-4 weken helemaal geborsteld wordt. Probeer de hond tussen de borstel -of trimbeurten zelf bij te houden. Dit maakt de trimbeurt voor mij en voor de hond een stuk prettiger.

AUB!!! HEEFT UW HOND KLITTEN WAS UW HOND DAN NIET. DAT MAAKT DE ZAAK ALLEEN MAAR ERGER DOORDAT DE KLITTEN ER NOG VASTER IN GAAN ZITTEN!!! Laat de vacht dan in de trimsalon behandelen!

Nieuwe aanmelding
Bij aanmelding vraag ik u al naar uw gegevens en die van de hond (leeftijd, ras). Ook hoor ik graag bijzonderheden van de hond. Hierbij valt te denken aan medische problemen, pijn of stramheid bij een wat oudere hond, een allergie, jeuk etc. Verder is het belangrijk te weten of een hond erg angstig is of een naar verleden heeft gehad. ( b.v rescue hondjes)
U kunt dan ook aangeven welke trimbehandeling u wenst.
Ieder ras heeft een eigen rasstandaard en een daarbij horend trimschema. De hond wordt volgens het trimschema getrimd tenzij u andere wensen heeft. Maar altijd zal het welzijn van de hond voor gaan. Zo zullen we bv geen poolhond (Husky, Malamut) scheren omdat dit heel schadelijk is voor de vacht. De vacht komt dikker terug en het wordt dus nog moeilijker voor later onderhoud. Zo komt men in een vicieuze cirkel. Soms groeit vacht op sommige plekken niet meer goed terug.

Normaal gesproken vertrekt de eigenaar na het brengen van de hond. Het is niet mogelijk om bij de trimbeurt aanwezig te zijn omdat honden dan teveel op de eigenaar gericht zijn en afgeleid zijn. Soms worden ze ook nerveus. Dat is niet prettig voor de hond en voor mij lastig werken. Bij hondjes met een 'verleden' of honden die niet fit zijn kan het zijn dat de eigenaar er bij wil blijven. Deze mogelijkheid is bespreekbaar.

Ik bel u zodra de hond klaar is dat hij weer opgehaald kan worden. Heeft u een ander telefoonnummer gekregen, laat het even weten.

Als de hond wordt opgehaald meld ik nog eventuele bijzonderheden die tijdens de behandeling zijn opgevallen( b.v een bultje of plekje).
Als een hond voor het eerst bij mij voor een knipmodel is geweest, vraag ik om duidelijk te zijn of u het voortaan zo goed vindt of dat u hier of daar wat meer of wat minder wil. De eerste keer is het altijd wat aftasten.

Alle honden worden gewassen met een goede shampoo die geschikt is voor de hondenhuid. Honden met een allergie zullen worden gewassen met speciale shampoo of met shampoo die door uw dierenarts is voorgeschreven en die u dan zelf mee brengt. Mocht een hond onverhoopt vlooien hebben zal deze worden gewassen met vlooienshampoo. Deze shampoos zijn allemaal bij de prijs inbegrepen.
Nadat uw hond gewassen is wordt de vacht met een honden-conditioner behandeld. Na de trimbehandeling krijgen ze nog een klein beetje hondenparfum op gesprayd (tenzij u aangeeft dat liever niet te willen) zodat ze nog een poosje heerlijk ruiken en zacht aanvoelen.
Honden die geplukt worden, worden niet gewassen om irritatie van de huid te voorkomen. Eventueel kunt u dat 1-2 weken later alsnog laten doen.

Aanvullende diensten:
Nagels knippen/vijlen € 5,00.
Tussentijds nageltjes knippen/vijlen voor vaste klanten gratis.
Tussentijds haren voor de ogen weg knippen voor vaste klanten gratis.
Puppies of honden die nog nooit in een trimsalon zijn geweest: 1e kennismaking met de trimsalon gratis.
Advies over de vacht van uw hond en daarbij passende verzorging gratis.
Ophalen & terugbrengen van kleine honden in bijzondere situaties tegen vergoeding. Ons tarief in Julianadorp is € 3,-- Den Helder € 6,--.

Wassen en föhnen kortharige honden:
Grote hond € 35,00
Middelgrote hond € 30,00
Kleine hond € 20,00

Wassen en fohnen langharige honden:
Grote hond € 40,00
Middelgrote hond € 30,00
Kleine hond € 25,00

Betalingen kunnen contant worden voldaan, er is ook een pinapparaat aanwezig.
Bent u verhinderd? U wordt verzocht de verhindering z.s.m. te melden. Komt u uw afspraak niet na zonder te annuleren? Dan wordt de voor u gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Alle trimbehandelingen incl. het knippen of vijlen van de nagels, wassen en föhnen en eventueel reinigen van de oren zijn inclusief: BTW, sociale lasten, elektriciteit, verzekeringen, gas, water en licht, telefoonkosten, relevante lidmaatschappen, advertentie- en reclamekosten, onderhoudskosten voor instrumenten, vachtverzorgingsproducten, nascholingsdagen, administratiekosten, vakliteratuur, schoonmaakkosten etc.

Op alle diensten van de trimsalon zijn de algemene leveringsvoorwaarden van de ABHB van toepassing.
© 2011 ae nijenhuis