Als je geen frame ziet, klik dan hier voor de complete site

Winter


Het wordt steeds kouder in Nederland.

Sneeuw en ijs, een prachtige tijd! Voor honden niet altijd…op het ijs is het ronduit gevaarlijk voor ze en vastgekoekte sneeuw is een ware ramp.
Een hond ziet niet waar en wanneer het ijs te dun is en een ieder die een hond in spagaat weg heeft zien glijden is ook overtuigd van het weghouden van honden van ijs.

Wanneer het gaat vriezen, kan bijvoorbeeld de yorkshire terriër het koud hebben buiten, dit komt omdat deze honden geen ondervacht hebben. Een dekje/jasje kan dan een goede oplossing bieden. Ook voor oude honden is dit prettig, zij kunnen zichzelf minder makkelijk warm houden.

Helder vriezend weer is wel geweldig voor een sneeuwwandeling, bij dooi gaat de sneeuw koeken. De ‘sneeuwballen’ kun je met je handen breken of thuis in lauw water losweken. Preventief is voor veel honden een wat korter kapsel belangrijk en praktisch. Denk niet dat de hond het dan koud krijgt, lang haar blijft langer nat en een natte hond zal het eerder koud krijgen dan een hond met wat korter haar. Uw ABHB-trimsalon is hier graag behulpzaam bij!

Wanneer het gaat sneeuwen en u wilt met uw hond naar buiten, dan kunt u door het haar tussen de voetkussentje goed kort te laten maken en voor iedere wandeling zelf vaseline tussen de voetzooltjes aan te brengen, voorkomen dat de sneeuw tussen de voetzooltjes gaat zitten. Uw hond kan anders moeilijk gaan lopen en pijnlijke poten krijgen. Met vaseline bescherm je de voeten ook tegen de invloed van pekel.


© 2011 ae nijenhuis