Reacties op de actie.
 
@langevliet.nl

Geachte actievoerders,
 
Als ik jullie een tip mag geven, dan raad ik jullie aan om vooral ook de mensen in de schooten wakker te schudden! Hier wonen veel oudere mensen, waarvan een groot deel de weg op het internet niet weet te vinden. Mischien flyers huis aan huis bezorgen, en een handtekeningenactie beginnen?
 
Als jullie veel handtekeningen weten te verzamelen, sta je meestal erg sterk!
 
Ik woon zelf ook in de schooten en moet niet denken aan de overlast die er kan komen met zo n circuit onder het vliegveld.
 
Ik zal daarom al jullie acties ondersteunen!
Ik hoop van harte dat jullie ook de bewoners van de schooten in jullie acties zullen betrekken. Ik denk dat er vanuit deze wijk een hoop steun valt te verwachten.
 
Succes met de acties!!!
 
ps. Mischien is het ook een idee om de waddenvereniging aan te schrijven. Daar broeden elk jaar vele (beschermde) vogels die door die racebaan verstoort zullen worden.
 


 
Beste mensen,
Ik ben 4 jaar geleden hier naar toe verhuisd omdat hier aan 3 kanten schone zeelucht is. Mijn gezondheid is aanzienlijk verbeterd!!
Ik vind Julianadorp prachtig. Vaak fiets ik naar de duinen en geniet van de stilte.
Dit wil ik houden zo; ik vecht met jullie mee!
Houden jullie me op de hoogte en zeg wat ik kan doen! ( en als ik een idee heb, laat ik het horen!)
 

 
Ik woon in de ouwe helder en herinner mij nog heel goed het enorme lawaai van de motoren op het racecircuit bij Quelderduin ( dit vnl. bij wind uit oostelijke richting). Ik moet er niet aan denken om het racecircuit van Zandvoort hier naar de Noordkop te halen. Woont de bedenker hiervan nu soms in de buurt van Zandvoort en wil hij van al die ellende af. Ik steun uw actie van harte en hoop dat u succes zult hebben.
 

 
Hallo
 
Ik steun jullie actie!
Ik vind het zeer onnodig en ongewenst een circuit in/bij Den Helder te plaatsen.
Daar gaat onze mooie rustige omgeving!
 

 
IK BEN FALICANT TEGEN HET HET VERPLAATSEN VAN HET CIRCUIT.
 
mocht men toch overgaantot verplaatsing dan is het einde circuit mede gezien door de zielige infrastructuur naar Den Helder.ooit heb ik vergaderingen meegemaakt van Libema met name onder voorzitterschap van de projectleider hr Kemperman die vol hield 300.000 bezoekers per jaar te trekken mijn opmerking herover "wat dacht u van de infrastructuur"was geen probleem,en wat is het resultaat met moeite 40.000 bezoekers en Willemsoord stelt niets voor ,helaas
met vriendelijke groeten en succes met de actie
 

 
Ondergetekende wil ook zijn stem in deze laten horen bij de verantwoordelijke overheden.Mij is reeds lang bekend, dat de racebaan in Zandvoort verboden zou worden en ook inderdaad zou sluiten vanwege de enorme overlast en schade aan het leefmilieu daar ter plaatse. En nu zou men die enorme heiloze situatie naar hier overplaatsen?Alleen vanwege het evenuele economische gewin?
Waar zit het verstand? Hopelijk wel bij de overheden, die onze belangen vertegenwoordigen.Bedenk,dat er hogere levenswaarden zijn dan geld en economie
In dit heiloze voorstel worden gezond verstand,gezond leven, geluk opgeofferd aan hebberigheid en machtswellust.Het enige wat men zou bereiken is dat een heilloze situatie verplaatst wordt van de ene plek naar de andere ,tenkoste van nieuwe slachtoffers en nieuw levensgeluk.
 

 

Hierbij wil ik tegen stemmen tegen een race circuit.Wat een belachelijke reaktie. Er is nog niets beslist en men denkt alleen maar aan zijn eigen ik.
Ik heb er last van.
Ik ben tegen.
Ik wordt gestoord in mijn rust etc etc.
Maar u vergeet dat er honderduizenden mensen plezier aan beleven en er ook heel veel banen door worden gecreeerd.
In deze wereld moet er ruimte zijn voor IEDEREEN.  En verder is dit de beste oplossing om de Noordkop eens echt te onstsluiten,
waardoor er nog meer banen kunnen worden gecreeerd
Met vriendelijke groet,
 
Bewoner van de Schooten
 

 
 
Ik heb een blog gemaakt op de hyve over jullie actiegroep met hierin de link naar de website. Mochten jullie hier nog meer in kwijt willen of nog wat anders willen melden laat me dat dan even weten dan verander ik dat in de blog.

Mochten er acties zijn ofzo, zouden jullie mij daarvan dan op de hoogte kunnen houden? Dan plaats ik die ook op de hyve.

Misschien kan een link van de hyve op jullie site komen te staan?
http://geenracecircuit.hyves.nl/
 
NB.Op de hyves site staan een aantal interessante uitspraken.


 
AUB geen racecircuit in Den Helder.  Laat ons gebied onberoerd en laat onze bewoners blijvend genieten van de rust en natuur die onze regio biedt.
Ik heb echt geen behoefte om in de herrie van dit circuit te zitten.  Herrie wekt agressie op en daar zit ik niet op te wachten,  Rust wil ik voor Den Helder!
 

 
hierbij willen wij d.w.z. 3 personen protesteren tegen de eventuele komst van een racecircuit in ons mooie dorp Julianadorp. Laat dit soort aktiviteiten maar mooi in de randstad en omgeving blijven en daar waar geldinkomsten belangrijker zijn dan rust en ruimte.  Racecircuit WEG ERMEE...... 
 

 
Goedemiddag,
 
Ik ben als natuurliefhebber ook absoluut tegen het Helders circuit. Ik heb me daarom via Hyves aangemeld tegen het Helders circuit. Op uw website is me echter niet duidelijk of ik verder aan een "handtekeningenactie" kan meedoen. Kunt u me daar meer over uitleggen?
 
Alvast bedankt.

 
Goedenmiddag....
..ik kan dat IK mannetje niet persoonlijk,maar die Ton Hooymaaier,of zo iets,is m.i. een heel eng mannetje.
Hij is enorm  publiciteitsgeil ,het interessert hem totaal niet als hij mensen tegen elkaar op zet,als hij maar aandacht krijgt
Hij heeft het bij ons al verziekt met het Wieringerrandmeer en nu zijn jullie dus aan de beurt.
Heel veel succes.....laat het circuit aub blijven waar het nu is en in de toekomst hoort.
 
Den Oever

 
Absoluut ongewenst, geen circuit in de noordkop.
 

 
Laat ze volgend jaar de zandsculpturen maar naar onze stranden halen...hoor net dat er al 200.000 bezoekers zijn geweest.
Brengt dagjesmensen en extra toeristen die ook Den Helder op zoeken. Moet het centrum er natuurlijk wel beter uit zien...
Levert geld op zonder schade aan te brengen, past in de omgeving...zo zijn er best andere iniatieven te bedenken waar niemand last van heeft maar wat wel geld in het laatje brengt.
 


We hebben geen behoefte aan een racebaan laat deze maar in zandvoord blijven.
 

 
A.U.B. geen circuit in Den Helder. Laat de rust en de schone lucht die we hebben behouden.
 

 
Hallo,

Bij deze wil ik mijn complimenten geven aan de actie die jullie op
touw hebben gezet.

Ton Hooijmaaijers is verantwoordelijk voor het te behalen aantal
nieuwe huizen dat
gebouwd wordt in Noord Holland. Aangezien dit aantal te laag is in
Noord Holland
zet Ton alles op alles om projecten er doorheen te drukken. In mijn optiek
is het meer een pion van de grote projectontwikkelaars dan een bestuurder,
denk aan de toekomst waarbij we Ton ongetwijfeld terugzien als hij een
commisariaat(en) gaat bekleden bij de grote ondernemingen.

En let op: zonder inspraak van de burgers van de gemeenten. Het recht
tot referendum
wordt op slinkse wijze uit de gemeentelijke zaken gehaald (is hier op
Wieringen ook
gebeurd om mensen monddood te maken mbt het wieringerrandmeer) . Dit
is even een tip,
hou de zaken waarvoor instemming moet worden gegeven in de
gemeenteraad dus goed in de gaten.

Burgers moeten namelijk van de provincie noord holland hun mond dicht houden.
(betalen moeten, en inspraak ho maar). Het Wieringerrandmeer is er
een voorbeeld
van. Niks geen democratische besluitvorming. De VVD en PVDA hier zijn vanuit
Haarlem onder druk gezet om JA te stemmen tegen het laatste voorstel,
en dat gebeurde
terwijl ze het er niet mee eens waren. Zo werkt de "democratische
politiek" namelijk
in Noord Holland.

Succes met jullie actie.

 
Ik zag het stukje in de krant. Heel goed om "ons" allemaal wakker te schudden. Eigenlijk had ik zelf het idee dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen, maar ik vrees dat dat te optimistisch is.
 

 
Ik wil hierbij mijn steun en die van mijn man betuigen voor jullie actie. Wij wonen in Nieuw Den Helder-Zuid-oost, maar aangezien de wind meestal zuid tot zuidwest staat zullen wij ook wel te maken krijgen met geluidoverlast en ook het vlakbij ons gelegen natuurterrein Mariëndal krijgt te maken met geluidhinder. Het is echt eeuwig zonde van de rust en ruimte rond Den Helder als dit onzalige plan zou doorgaan.
Wij hopen van harte dat dit niet zal gebeuren; wij gaan over een paar jaar met pensioen en kunnen vertrekken (als je huis dan nog te verkopen is tenminste), maar het kan toch niet zo zijn dat er zoveel mensen last krijgen voor het plezier of gewin van een paar anderen.
Zijn er enkele jaren geleden geen afspraken gemaakt m.b.t. dit gebied in het kader van het Duinzoomplan ? De Helderse politici zouden daarvan toch op de hoogte moeten zijn.
Wij hopen heel erg dat deze actie zal helpen om dhr.Hooimeyer en consorten een halt toe te roepen.
Vriendelijke groeten en heel veel succes.
 

Hallo,
 
Ook ik ben tegen een racecircuit in de omgeving van Den Helder.
 

 
: waanzin van racecircuit naar Den Helder
 
Ook we zijn fel tegen de komst van een race-circuit in de buurt van Den Helder / Julianadorp of ergens in de Noordkop.
We zijn eigenars van een vakantiebungalow op de Zandloper. Ofwel we niet verhuren hebben we toch met totaal 6 volwassen kinderen en bijbehorende 7 kleinkinderen voldoende rustzoekende mensen in huis. Laat de Provincie toch zo'n eiland in de Noordzee opspuiten, levert plaats voor Schiphol, de Zandvoort-circuit en het liefst ook nog het beoogde nieuwe provinciegebouw.
Sterkte en beste wensen! We staan aan uw kant.
 
ondertekend door 17 personen
 

 
Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de verdere ontwikkelingen inzake dit onzinnige plan van de heer Ton Hooymayers .Ik weet niet waar deze man woont ,maar een alternatief zou kunnen zijn : Leg het circuit achter ZIJN huis aan ! Tenzij hij in Den Helder of Julianadorp woont natuurlijk.Veel succes met jullie actie en mijn steun hebben jullie!
 

Goedemorgen,

Ik ben ook tegen het racecircuit. En naar mijn mening moeten niet alleen de bewoners van Julianadorp en de Schooten reageren maar alle bewoners van Den Helder en misschien wel de gehele Noordkop!. Eerst dat onzalige plan van de Wieringermeer en nu dat onzalige plan van een race circuit. De gevolgen zullen desastreus zijn. Bovendien het is een staaltje kapitaal vernietiging van de eerste orde. Want wie gaat dit betalen? Wij. Niet deze meneer. Dus niet alleen de vlaggen in Julianadorp halfstok maar in heel Den Helder. Hulp nodig bij actievoeren?


 
Geachte mijnheer/mevrouw,
Het is een absurd idee om het racecircuit naar Den Helder te verplaatsen en het is dan ook te hopen dat de beleidsmakers hun gezonde verstand laten zegevieren om dit onfrisse idee tegen te houden.
Veel sterkte en succes met uw actie!
 

 
Hallo
 
Wij zijn ook tegen de aanleg van het circuit.
Het is gedaan  met onze rust voor ons en de huidige toeristen.
 
De toegangswegen vanaf Alkmaar of Den Oever zijn totaal niet geschikt om de stroom toeschouwers te verwerken.
De mensen langs deze wegen zullen ook heel blij zijn.
 
Met de boot naar Texel hebben we ook al lange files en dan komt dit er nog bij.
 
Als het circuit er komt zullen vele bungalowhuizen in handen komen van racefanaten uit binnen en buitenland.
Julianadorp zal een heel ander gezicht krijgen, wat niet best is.
 
Ik vrees dat alles al besloten is en wij het circuit door de gemmente gewoon door onze strot gedouwd krijgen.
Het gemeentebestuur heeft alleen oog voor het stadshart, de rest kan hun niets schelen.
Dit zijn geheel niet capabele mensen.
De gemeente is niet eens in staat om het Bernardplein netjes te houden.
 
De actie zou ook kunnen gevoerd worden met borden op reklameplaatsen, ook in de dorpen langs de n9 en n99
 


Hallo,

Graag blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen rond het racecircuit!

 Wij vinden het een onzalig idee dat Den Helder alleen maar heel veel geld zou gaan kosten dat het helemaal niet heeft! Daar komt de gegarandeerde geluidsoverlast nog bij en het feit dat waarschijnlijk ook ons huis gesloopt gaat worden. Maar niet te spreken over de schade aan de natuur.

Wij zijn dus TEGEN DE KOMST VAN HET RACECIRCUIT!!!

reactie uit De Schooten.


 
Hallo,
Wij zijn ook helemaal tegen de komst van het racecircuit.
Totaal overbodig. Onnodig geluidsoverlast en afgelopen met de rust.
 

 
Hallo,
wij zijn er ook helemaal op tegen. Maar om ons heen geloven de mensen het gewoon niet dat het waar is (of kan worden).
Het hele plan is wel zodanig idioot dat ze volgens mij denken dat het een soort late 1 april grap is.
Maar ik denk dat de plannen al in een verder stadiumzijn :-( hopelijk zijn we niet al te laat.
Aan de kaartjes te zien hoeven wij ons huis niet kwijt te raken, maar ben bang dat we straks door alle overlast niet weten waar we het zoeken moeten. Een rustige zondagmiddag in de tuin is er niet meer bij de raceauto's bulderen voorbij. En wat van de luchtvervuiling. Nu hebben we nog relatief schone zeelucht.
En verhuizen? Ons huis zal straks geen cent meer waard zijn want geen mens die hier dan nog wonen wil. Dat raken we aan de straatstenen niet meer kwijt, we zijn dan gedoemd om er te blijven. Trouwens we wonen hier prettig, waarom zouden we moeten verhuizen omdat een ander overlast veroorzaakt?? De goeden worden gestraft, degene die overlast bezorgen beloond.
 

 
Weg met het idee van een Racecircuit

Gedeputeerde Hooijmaijers praat uit zijn nek en heeft het over een economische "boost" voor Den Helder als het racecircuit van Zandvoort naar Den Helder wordt verplaatst. Ik zou wel eens willen weten wat hij ervan vindt als we het racecircuit in zijn achtertuin plaatsen. Zijn er niet binnenkort verkiezingen ?
Niets is erger dan geluidsoverlast. Wat hebben wij toch een rare bestuurders in dit land, die alleen maar bezig zijn met het bedenken van plannetjes om de burger die rustig werkt, woont en leeft te beschadigen en te pesten. HANDEN AF VAN JULIANADORP.

Een verontruste Julianadorper


 
ook ik ben tegen de komst vaneen racecirquit in den helder
en steun u actie
 

In alle commentaren lees ik niets over de honderden vacantiebungalows die binnen de geluidszones vallen.

Indien dit circuit bewaarheid zou worden zullen deze op het moment dat dit besluit wordt genomen in één klap waardeloos worden.

De eigenaren blijven weg, de verhuur stort in en Den Helder zal één van haar belangrijkste bronnen van inkomen zien opdrogen.

Ja, want als eigenaar van een huisje op de Keizerskroon zijn wij jaarlijks ruim 2000 euro aan gemeentelijke lasten aan de gemeente kwijt ( Dat is voor de Keijzerskroon alleen al 213 x € 2000 = €  426000).

Ook de plaatselijke economie zal een zeer gevoelige klap krijgen. Elke bungalowbewoner, of dit nu eigenaar of huurder is, besteed een fors bedrag aan de uitgaven voor zowel de dagelijkse behoeftes als in de winkels van Den Helder.

Als oud voorzitter van de vereniging van bungaloweigenaren De Keijzerskrooon zal ik niet nalaten om alle eigenaren te mobiliseren zich met alle haar ten dienste staande middelen tot het uiterste tegen dit  plan te verzetten.

PS Wil de schrijver van bovenstaand mailtje even kontakt met ons opnemen, ons mailtje aan u kon niet worden afgeleverd.


Ik ben er absoluut op tegen dat er in deze omgeving een circuit komt.
 
Er is al voldoende lawaai. Denk aan de luchthaven Den Helder.
 

 
Wat een goed plan om actie te voeren tegen het circuit. Ik wil graag in de adreslijst opgenomen. Niet alleen Den Helder en Julianadorp zullen er last van krijgen, maar naar schatting ook Breezand bij nw wind. Het geluid draagt enorm ver met harde wind. Het circuit voor de motoren (voorheen in Quelderduijn) ligt nu ergens langs het spoor zag ik. Ik vroeg me met enige regelmaat af waar de herrie vandaan kwam, maar zag dat pas toen we eens met de trein op pad waren. Ik vraag me ook af of de bewoners van de Schooten niet al genoeg herrie hebben van het vliegveld. De economie een oppepper geven in Den Helder is dringend noodzakelijk, maar niet op deze wijze.
 

 
Als inwoner van de wijk de Schooten t.w Landmetersweg,moet ik er niet aan denken dat er nog een racecircuit ook bij komt omdat wij hier o.a al genoeg herrie ondervinden van het vliegveld en het aantal keren van lawaai van de wedstrijden op het land van Dhr.Gouwenberg met de motorcroswedstrijden bij een zuid-cq zuidoosten wind. Dus wat ons betrefd laat dii circuit maar mooi in Zandvoort blijven.
 

Via, via werden wij op uw site gewezen.
Ook wij zijn zeer verontrust over de plannen die ons door de strot gewrongen dreigen te worden.
Realiseerd men zich eigenlijk wel wat voor verspilling van huidige accomodatie en materialen dit met zich meebrengt ?. Over duurzaamheid gesproken en zuinig met onze grondstoffen om gaan !.
Wie gaan hier nu aan verdienen ?. Project ontwikkelaars in het Zandfoortse en opkopers van huidig agrarisch gebied. Aan vaste arbeidsplaatsen levert het welgeteld 12 fulltime banen plus 2 partimers op. Tel uit je winst !.
Hoe zit het met de bereikbaarheid van de Noordkop ?. ( Er zijn nu reeds dagelijks files bij Schoorldam en Alkmaar. Dat is alleen nog maar woon-werk verkeer).
Hoe zit het met de toeristen die de rust van Noord Holland Noord opzoeken ?.
Hoe zit het met de verdere toeristische ontwikkeling in de Noordkop ?.
Hoe zit het met de agrarische sector ?.
Hoe zit het met de beoogde extra weg van Julianadorp naar Den Helder, met aansluiting op de Torplaan ?.
Texel is nu al moeilijk bereikbaar, hoe zit dit met de veel besproken lokatie Oude Rijkswerf Willemsoord ?.
Hoe zit het met de huidige auto- en motorcrossers ?. Deze categorie wordt al jarenlang gedwarsboomd op gronden die nu ineens niet meer van belang zijn...............
Hoe lang gaat deze luchtfietserij nog door ?.
Den Helder is een armlastige gemeente, ( er woont weinig "kapitaal"). Wat hebben al deze nonsence vergaderingen al gekost !. Na de beoogde tunnel naar Texel, nu dit weer. Denken de dames en heren politicy en beleids ambtenaren nu echt wel na, of is dit het zoveelste speeltje waarachter men zich kan verschuilen i.p.v. deze gemeente serieus te besturen !?.
Laat men de lopende problemen van Den Helder eerst maar eens oplossen. Voorbeelden helaas te over......................
 
Prettige dag,
 

Geachte heer/mevrouw
 
Hierbij ondersteun ik uw actie van harte.
Ook ik zit niet te wachten op een kapitaal verslindend gedrocht, waar ook nog eens heel veel mensen overlast van zullen hebben.
 

Ook ik wil mijn stem uitbrengen tegen de racebaan te zijn!!
en ik wil ook graag op de hoogte gehouden worden.

 
Ook wij zijn faliekant tegen dit onzalige plan. Onwenselijk uit tenminste economisch, toeristisch, milieutechnisch, verkeerstechnisch, en mensvriendelijk standpunt. Er zijn genoeg argumenten in de verschillende reacties aangedragen die de onwenselijkheid van dit gedrocht in onze mooie en rustige kop onderbouwen.
 
Zaak is om zodra de plannen concretere vormen krijgen massaal te protesteren. Harde acties. Laat dit ons niet gebeuren.
 
Graag willen wij op de hoogte worden gehouden van de verdere ontwikkelingen.  
 

Ik ben uiteraard ook tegen een racecircuit in de achtertuin van het mooie rustieke, kindvriendelijke, bruisende en vooral gematigde  Julianadorp, maar ik ben er ook tegen omdat het allemaal in de voortuin van het stoere, van zee en zonlucht doordrongen Den Helder is bedacht.

Men slaat met een dergelijk circuit twee onschuldige vliegen in één klap, en dan hebben we het nog niet eens over andere vormen van derving.

Er zijn er teveel om op te noemen, maar één ding staat vast, het circuit komt er niet.

Ik vind het geen goed plan. Veel overlast van geluid, giftige dampen, en veel te veel mensen. Ik ben er op  tegen hoewel ik wel van autoracen houd. Misschien heel hypocriet, maar niet in mijn woonplaats. En dan al die mensen die moeten verhuizen om zo’n milieu-bederver. Nee, geen goed plan.


Ik ben in alle opzichten tegen. Bij de foto van Hooimaaiers ontbreekt nog wat van die doodrammer n.l.
IK wil een wieringerrandmeer. (RAMPmeer bedoelt hij)
IK wil hierover geen inspraak van de bevolking.
IK wil dat een straat naar mij vernoemd wordt.
IK maak de dienst uit.
IK zorg niet voor fatsoenlijke wegen naar Den Helder.
IK zorg niet voor dubbel spoor
IK beslis
IK, ik.
IK wil een Hooimaaiers ciruit.
En graag snel een beetje want straks ben ik gedeputeerde af.
Alle mensen die willen racen kunnen toch heerlijk naar Zandvoort verhuizen. Laat de Noordkop met rust.
 

Ben zeer tegen voorgenomen plaatsing van een racecircuit en hoop dat jullie een coordinerende rol kunnen spelen in het verzet van alle gedupeerde bewoners tegen dit plan.
Ik vermoed dat alleen protesteren niet voldoende zal zijn en dat er juridische stappen genomen moeten worden. Mischien dat het vooruitzicht van hoge schadeclaims en langdurige procedures de investeerders en projectontwikkelaars kunnen afschrikken. Verder vraag ik mij af waarom B&W  (en B voorop) dit onzalige plan omarmen. Op wie kan ik de volgende keer nog stemmen?
Hoop dat jullie mij op de hoogte willen houden van ontwikkelingen
 

Het is te gek voor woorden dat  enige bestuurder van onze stad die niet gekozen is zo'n groot voorstander het verplaatsen van het racecircuit. Hij gaat hoogstwaarschijnlijk over 4 jaar, als zijn termijn is verstreken naar Zandvoort verhuizen, want dan is het daar zo lekker rustig zonder de enorme geluidsvervuiling die zo'n cicuit veroorzaakt.
 
Als gedeputeerde Hooimeijers zich zo druk maakt over de economische ontwikkeling van de Noordkop dan zou hij zich in kunnen zetten om het Bollenlaberatorium, is nu in de Haarlemmermeer gevestigd, naar de Noordkop te halen. Uiteindelijk is hier het grootste bollengebied van Nederland. Een tweede optie is een universitaire of hogere beroepsopleiding in Den Helder te starten, i.s.m. met de Marine en/of RCN in Petten zouden maritieme en energie studies hier zeer op zo'n plaats zijn. Voor studenten hebben wij zeer royale en betaalbare woningen en de samenwerking met voorgenoemde bedrijven kan economisch zeer grote voordelen  opleveren.
 
Wij koesteren onze werkgelegenheid in bloembollencultuur en toerisme en het circuit met minimale bezetting geeft alleen maar vervuiling en genereert absoluut geen  extra omzet.
 
Veel succes met uw actie en u begrijpt dat ik u van harte ondersteun.

 
Ik deel uw bezorgdheid.
 
U schrijft op uw side dat u niet tegen een circuit bent maar tegen de overlast. Die stelling is m.i. onjuist. Het circuit dat de gedeputeerde op het oog heeft is een feit; overlast is een relatief begrip. U geeft de gedputeerde een cadeau: er valt over te praten mits de overlast binnen de perken blijft.
 
U moet hem vragen hoe dat plan met het Noord-Hollands karakter te verenigen is. Dat is heel moeilijk voor de gedeputeerde; zijn zwakte en uw kracht. De gemeente Den Helder weet ook geen weg met de esthetische inpassing van een circuit. Ik denk dat u zich daar op moet richten.
 
Overlast is geen maat; kleinschaligheid etc. wel. Gisteren was ik toevallig op Scheveningen. De overlast van het verkeer naar het strand is m.i. enorm, maar het past in het beeld dat de gemeente Den Haag van de badplaats heeft gemaakt. Als u echt iets wilt doen lees dan de cultuurnota die de provincie Noord-Holland heeft geschreven en de nieuwe Wro (ruimtelijke ordening). Met die nota's kunt u, als u zich goed organiseert, met de gemeente Den Helder gaan schaken.
 
Veel succes

 
De BelangenVereniging Julianadorp heeft de intentie (moeten hierover nog vergaderen na de vakantieperikelen) om zich achter uw standpunt op te stellen. Wilt u ons in ieder geval op de hoogte houden van eventuele ontwikkelingen?

 
Ik ben tegen het racecircuit in Julianadorp.
Wat Hooijmaijers in zijn kop heeft zitten heeft hij niet....
Het Wieringerrandmeer is hier een levendig voorbeeld van.
Tijdens het Politiek Forum is het circuit tersprake gekomen onder het mom van het zal zo'n vaart niet lopen en een stille dood sterven...
Nu blijkt dat Hooijmaijers een eigen onderzoek laat doen, is de "race" zeker niet gelopen.
Als actie zal er contact met de landelijke politiek gezocht moeten worden.
"Het circuit verhuizen als provinciebelang gaat boven de gemeentelijke belang van Zandvoort en de tegenstanders van Den Helder".
Als het plan door is, is het (bijna) niet meer te stoppen. Dat is mijn ervaring "omgekeerd integreren op Noorderhaven".
Zij, die het plan doorzetten, liggen in stappen voor zij, die het plan willen tegenhouden.
Dus zo snel mogelijk contact zoeken en niet afwachten!
Alle kennis die de voorstanders van "Laat het circuit waar het is ", hier mee krijgen is meegenomen.
De toekomst zal het uitwijzen wat wijsheid is...

Succes,

 
Ik steun jullie van harte en hoop dat het helpt.
Ik geniet hier van de rust en de ruimte.
Ik wil in het mooie Julianadorp blijven wonen.
Ik ben tegen een circuit. 
 

 
Ook ik kan niet gecharmeerd raken van een circuit in Den Helder.
Er spelen in ieder geval twee problemen:
- ten eerste het geluidsoverlast. Dit is een heerlijk rustig gebied en dat moeten we zo houden. Mensen klagen al over de helikopers, dan zal dat met een circuit helemaal erg zijn. Waarom moeten wij de dupe worden, omdat iemand heeft bedacht dat er meer geld valt te verdienen met huizen bouwen in Zandvoort. Want dit laatste is de enige reden voor de verhuizing van het circuit. GELD.Hoe kan de gemeente Zandvoort meer inkomsten creeeren? Zo, dus.
- ten tweede: de infrastructuur richting Den Helder is hier helemaal niet voor geschikt. De kop van Noord Holland is voor bestuurders in het land tot nu toe niet interessant genoeg geweest om een betere verbinding met Den Helder aan te leggen. Ik vind een circuit niet interessant genoeg. Het is een windei. Alle berekeningen die zouden uitwijzen dat het voor Den Helder een economisch impuls zou kunnen zijn, zijn natuurlijk ook maar gebaseerd op veronderstellingen. Niets is hard te maken. Gebakken lucht!!! Allemaal in het straatje van de gemeente Zandvoort. En dat koop ik niet.
Ik hoop van harte dat er meer mensen zijn die realistisch zijn en begrijpen dat dit geen haalbare kaart is..
Succes.
 

 
Alleen al het voorstel om het racecircuit van Zandvoort te verplaatsen naar Julianadorp doet mij de haren rijzen. Ik ondersteun uw acties om dit onzalige plan van tafel te vegen en verzoek u mij te noteren als medestrijder tegen dit plan en mij op de hoogte te houden van het verdere verloop van zaken.
 

 
We hebben hier voor een paar  jaar terug een crossbaantje  gehad in het park Quelderduin dit  baantje moest verdwijnen vanwege geluidsoverlast ,ik woonde in de Gr willem2str vlak tegen deze baan aan en heb de motivatie nooit kunnen begrijpen
Wij hadden er totaal geen last van,nu komen misschien(hoop van niet) straks formule 1 wagens scheuren die 10 x (Tien) meer herrie maken dan ooit die brommertjes deden.
Op hyves ook de uitspraken van Hooybaal (sorry Hoojdinges ik kan het niet eens uit mijn mond krijgen) gezien ONGENUANCEERDE DOORDRAMMER
Laten we er voor vechten dat dit nooit door mag gaan


Natuurlijk steunen wij uw actie !!!!!!!!!!

Ook wij zijn tegen het racecircuit, we wonen nu 24 jaar aan de Langevliet en hebben het hier

(de racebaan die nu voor onze deur ligt even buiten beschouwing gelaten) verschrikkelijk naar onze zin.

We zeggen altijd dat we hier pas weg gaan als we in een verzorgingstehuis moeten.

We hadden niet durven dromen dat we hier verplicht weg moeten en hopen dat ook dat de plannen niet doorgaan.

 Jullie kunnen rekenen op onze steun en als er acties zijn doen we zeker mee.


 
wij zijn tegen die racebaan,het troeteltje van die omhooggevallen vvd meneer.
schandalig om julianadorp en een groot deel van de schooten op te zadelen met
nog meer herrie en fijnstof.we hebben al genoeg aan al die vuiligheid en herrie van
vliegveld de kooy.
zet julanadorp op de kaart zoals het hoort : rust, recreatie en schone lucht goed
voor mens,recreant en dier !
 

Zelfs vanuit Zandvoort komt er reactie, zoals deze 2 reacties:
Woon in Zandvoort, en 99% is tegen verplaatsen van het circuit.
Kan je wel vertellen dat het wat drukker gaat worden bij jullie!!!
Hier vast wat fotos van de uitstroom (tot 02:00Hr s'nachts) van het race-minnend publiek bij bv de A1.
Helaas zorgt de gemeente Zandvoort er ieder jaar weer voor om de mensen rechtsstreeks van het circuit de trein in te loodsen.
Wel kunnen alle winkeliers meebetalen aan alle afsluitingen,verkeersregelaars e.d.
Helaas levert dat weinig klanten op aan het eind van de race-dag als deze linearecta op de trein gezet worden.
 
 

 
Hallo actievoerders,
 
Graag wil ik jullie mijn steun betuigen!
Ik zag de uitzending op tv van RNH en wil mijn reactie laten horen!
Het circuit moet in Zandvoort blijven.
Ik woon hemelsbreed 500 meter van het circuit vandaan, duingebied, en geniet als ik de raceauto's hoor en dat al 46 jaar.
Ik weet niet beter. Mijn hele leven lang ben ik en menig andere Zandvoorter, ermee opgegroeid.
Zandvoort is strand en het circuit.
Dat er huizen bij jullie gesloopt moeten worden voor het cicrcuit is toch belachelijk?
De mensen die hier in Zandvoort klagen over het circuit komen oorspronkelijk NIET uit Zandvoort!!!!
Wij Zandvoorters zijn dan ook niet blij met deze mensen.
Wat er geschreven wordt over de A1 van 2007 is waar. De A1 in 2006 was voor ons dorp goed. Maar helaas is
dat verleden jaar aangepast.
 
Nogmaals, HET CIRCUIT MOET IN ZANDVOORT BLIJVEN. LAAT DE MENSEN DIE OP DE LOKATIE
WONEN IN DEN HELDER LEKKER MET RUST!!!
 
 

een aantal reacties van andere sites....sommige reacties waren te grof om te plaatsen...dit kon ermee door.

Formule 1 race in Nederland? Jongens blijf nou even logisch nadenken! India, China, Japan, VS en ook Dubai, allemaal plekken waar races geschrapt moesten worden of waar net gloednieuwe circuits worden gebouwd. De Formule1 heeft al aangegeven minder in Europa te willen racen, er is zelfs een race in Duitsland van de kalender geschrapt?! denken jullie nou echt dat er dan eentje in Nederland bij gaat komen?


Den Helder ?
Zijn daar naar toe dan betere aanvoer/afvoerwegen ?
Mijn grootste ergernis en mijden van Zandvoort is, dat je uerenlang in de file staat en er onvoldoende parkeerplekken zijn bij zonnig weer.
Gooi dat circuit in de ruime flevopolder, ligt centraal te bereiken voor iedereen.

F1 in Nederland… not going to happen! Veel te weinig commercieel potentieel hier om zo’n race te krijgen. De geloofwaardigheid van dit soort lekkermakerij is flinterdun.
Den Helder, wat een pracht locatie zeg. Over uithoeken gesproken. Trouwens bij Den Helder ligt ook het een en ander aan vakantieparken….

60% van de bevolking uit Den Helder zit het niet zitten, blijkt uit polls.
Laat ze even lekker opdonderen met die racebaan. Ik woon vlakbij De kooy, en met mij zitten hier vele bewoners dus NIET te wachten op dit soort volksvermaak. Mocht het ooit zover komen, dan zullen we dit dwarsbomen, en als dat niet op de normale manier lukt, dan wel op een KEIharde manier!!!
Lekker wegblijven met die tering herrie. Den Helder heeft geen economische inpuls nodig. Heeft hier de offshore, de marine, de visserij, een airport en recreatie parken aan de kust.
En het bestuur van het circuit die in Den Helder nog niet dood gevonden zou willen worden zou ik zeggen: zegt het voort, zo blijft het hier file vrij en kunnen we in alle rust blijven genieten van de natuur. (Huisduinen, Donkere duinen, de noordzee en de waddenzee, bollenvelden en vooral de frisse lucht.)
Autoracen is een “sport” voor de rijken, voor de elite uit de randstad en het Gooi, voor de Jort keldertjes en andere verwende nesten, die hebben geen moer te zoeken in Den Helder! Aroggantie ten top, en willen wij jutters de stinkende uitlaatgassen van deze verwende met uitgestreken smoelen-volk hier hebben? Willen wij de scheten inademen van de Joep van het Hekjes die alleen maar in 5 sterren restaurants wensen te eten? En burgemeester Hulman, als jij zo zo’n grote autosportliefhebber bent, ga dan ff lekker in Zandvoort de burgemeester uithangen en laat Den Helder gevrijwaard van van die stinkende teringherrie producerende popie jopie’s waar jij jezelf kennelijk graag aan afmeet.
Een Fiat 500 tot een Volvo 340 club, van Alfa’s tot oude BMW 3-series…
Nog erger! Dit zijn ware roetmonsters, en arm of rijk, als je dit soort hobby’s kiest kun je verwachten dat mensen er op tegen zijn, wat wil je nou eigenlijk, de plek die men op het oog heeft grenst aan een woonwijk waar meer dan 10.000 mensen wonen, met een beetje verkeerde wind heb je de poppen hier aan het dansen. Zoek maar een leuk plekje in Wassenaar ofzo. Als er protesten komen vanuit de bevolking protesteer ik keihard mee!

Niet iedereen die nabij Zandvoort woont heeft daarvoor gekozen.Ik ben in Overveen geboren (ongeveer gelijk met de bouw van het circuit). Overbveen ligt hemelsbreed een kilometer of acht van het circuit en vandaag hebben we weer volop lol van mannen die een onderontwikkeld geslachtsdeel..........
latere reactie, correctie op het vorig...
Men is het op deze site wel lekker met elkaar eens. Echter, niet iedereen die in de buurt van het circuit woont, heeft daarvoor gekozen. Ik ben in de naastliggende gemeente geboren (ongeveer gelijk met de bouw van het circuit). Tussen mijn huis en het circuit ligt ongeveer acht kilometer natuurgebied met de status stiltegebied (ter informatie: milieubeschermingsgebieden waarin het aspect stilte bijzondere bescherming nodig heeft).
Kennelijk is het bestaan van dit stiltegebied geen beletsel om talloze keren per jaar toestemming te geven voor allerlei lawaai-evenementen voor mannen met een frustratie over een onderontwikkeld geslachtsdeel. Vandaag (6 maart) ‘geniet’ ik met gesloten ramen en deuren al de hele dag van de herrie. Gelukkig moet ik werken want een duinwandeling in het stiltegebied kan ik wel vergeten.
 

Wat betreft aantallen voor en tegenstanders. Doet er eigenlijk niet toe.

Want de tegenstanders zijn vnl. de mensen die direct overlast krijgen en de waarde van hun huis zien kelderen.
De voorstanders degenen die WEL de voordelen maar NIET de nadelen hebben .

Bekend NIMBY fenomeen, wat je vermoedelijk ook krijgt als je ineens het stadion van Ajax ergens anders wilt gaan neerzetten in een dure villa wijk.
Hoewel ik een race best leuk vind moet ik er ook niet aan denken om constant die herrie om me heen te hebben, en van die malloten die op de openbare weg naast je huis nog even de race gaan na doen, zoals je wel eens ziet/hoort na de TT te Assen.

Een betere plaats is dan ook dat nieuwe tulp eiland voor de kust.............of naast schiphol, daar maakt dat beetje extra herrie weinig uit. Per slot mogen er toch al geen huizen gebouwd worden vanwege de vliegtuig herrie.

 
Ik ben tegen de komst van een racecircuit in de omgeving van Den Helder.

De gedeputeerde moet zich eens realiseren dat niet alles wat hij zijn hoofd haalt goed is, welke argumenten hij ook naar voren brengt.

Lawaai makende projecten zijn er in Den Helder al voldoende, elke ochtend om stipt 7.00 uur vliegen de helis, 7 dagen in de week, 52 weken in het jaar.

Economisch zal zo’n circuit ook niets opdiepen, een paar vaste medewerkers en voor de rest alleen maar last, of van racewedstrijden met hun voorbereidingen en als er geen races zijn, zijn er wel beproevingen van fabrikanten of “toeristen” die zo nodig hun ego moeten bewijzen.

Kortom Tegen, Tegen, Tegen.


 
Wij wonen aan de Foreestweg, die in de sloopzone zou komen als het plan van die MALLOOT zou doorgaan.
Nou ze kunnen er op rekenen dat we ons DOOD ZULLEN VECHTEN VOOR ZE ONS HUIS KUNNEN SLOPEN.
IK BEN ERVOOR MET ELKAAR DE BARICADES OP TE GAAN. JULIANADORPERS VERENIGT U EN GA DE STRIJD AAN!!!!!!!!!
Graag blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in deze zaak.
Ik durf met mijn naam in dit stukje te staan....Nou doen we toch maar niet...
 
IK SLUIT MIJ AAN BIJ DE REACTIE VAN MIJN VROUW TEGEN DE RACEBAAN DUS. ZIJN ZE NOU HELEMAAL VAN DE RATTEN BESNUFFELD?
 
IK BEN DE DOCHTER EN OOK WOONACHTIG IN JULIANADORP EN TEGEN TEGEN TEGEN.
 

 
Een belachelijk idee om in Julianadorp een circuit te maken!! Wij zijn mordicus tegen. Er is voor de bewoners van Den Helder geen voordeel aan te behalen, alleen maar nadelen. In de zomer is de N9 regelmatig verstopt door het verkeer naar de Teso, dus de bezoekers voor het circuit zullen Den Helder niet kunnen bereiken. Er is slecht over nagedacht.
Het gevoel dat het niet zo'n vaart zal lopen leeft inderdaad. De infrastructuur leent zich er niet voor. Maar er zijn wel gekkere besluiten genomen in Nederland, dus waakzaamheid is wel geboden.
En ja, wij willen graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen
 

In China zijn huizen gesloopt voor een groot winkelcentrum voor de Olympische Spelen.
De mensen protesteren..."het plezier van de O.S. is gebouwd op onze ellende"
Zou je ook kunnen zeggen als dat racecircuit hier komt...
Het plezier van de racefanaten is gebouwd op de ellende van Julianadorp...
 

Denk nu eens niet zo negatief en wacht af!
Deze regio kan wel wat positieve inpulsen gebruiken.
Een circuit kan juist voor waardevermerdering zorgen meer werkgelegenheid, onderzoek- en testbedrijven verbeterde infrastuctuur enz. enz.
Bij voorbaat overal tegen zijn is kortzichtig en dom. Alleen maar aan je eigen tuintje en huisje denken is bovenal erg egoistisch. Onze kinderen willen ook een toekomst met diverse mogelijkheden, deze regio heeft tot nog toe een aardige monocultuur. Ik ben neutraal en onder voorwaarden mischien wel positief. Eerst maar eens zien wat het ons kan brengen en met de huidige en toekomstige technologie kan het best wel eens meevallen
 
Met vriendelijke groet,
 

 
Van de voorstanders lees ik maar steeds als argument extra 
werkgelegenheid en economie. Wat ik niet begrijp is: willen ze dat dan 
kwijt in Zandvoort?
Graag blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen.

 
Reactie van een coureur:
Een hotel bouwen voor toeristen en mensen die naar de races gaan? Nee hoor, het zijn de coureurs die een kamer boeken zodat ze niet op het circuit hoeven slapen. En die coureurs gaan echt de stad niet in, hebben andere dingen te doen. Toeristen komen niet in zo'n hotel, de kamers zijn ook te duur om te betalen.
 

 
Beste actievoerders!!!

Het is jammer dat er sowieso acties voor nodig zijn, door zo'n apenkop die
bij de provincie werk.
Bijna heel Zandvoort is hier tegen een verhuizing van het circuit.
Misschien een extra idee om de actie groter (provinciaaler!) aan te pakken
met acties die we hier in Zandvoort ook kunnen uitvoeren. We lopen hier
(nog) achter met acties, wij worden hier dan ook niet bedreigd met de sloop
van onze woningen, aan zo een nachtmerrie moet ik niet denken.
(Weet u dat bedreiging strafbaar is in Nederland, en volgens mij valt uw
situatie hier nu al onder, een  rechtzaak kan geen kwaad tegen de
provincie).

Heel veel sterke en succes uit Zandvoort, en het circuit blijft gewoon hier
liggen met alle (geluids)en andere overlast we willen het echt niet kwijt.

Groeten uit Zandvoort aan zee!!!

 

Goedenavond, 

Heel goed deze actie, kom nu al in verweer, anders is het te laat!
Ik ben tegen de komst van een circuit !!!!!!!!!!!!!!!
Weg zorgvuldig opgebouwd vogelbestand, weg rust, weg natuur, weg huis.
Graag wil ik lid worden om tegen de komst van  dit circuit te stemmen.
 


 
Na dat ik een flyer in mijn brieven bus heb gekregen ,
ben ik uit nieuwsgierigheid toch even op jullie site gaan kijken.

Ik woon in julianadorp en hiervoor in de schoten.
wat mij opvalt op julie site is dat er alleen stemmen zijn tegen het circuit
en welnu . ik ben echt voor een circuit hier in de noordkop.

helaas zijn wij in nederland echt een stelletje muggenzifters van de eerste
orde. zie voorbeeld milieugroepen. zijn tegen alles maar dragen nooit een
bijdragen in een degelijke oplossing. zie ook het gemekker tegen de
helikopters van de kooi of de andere vliegbewegingen aldaar.

marine helikopters vliegen ook vaak s'nachts . overlast welnee. pure
noodzaak.

zij zijn het die levens redden bij ongelofelijk rot weer wanneer iedereen
thuis blijft .  Ook de kooi is onderhevigt aan zeurders.

nu ook het circuit. helaas hebben wij veel talent op racegebied.

alleen geen plek om het tot uitvoer te brengen. op zandvoort zijn ze ook te
veel bezig met regelgeving.

in het verleden was de f1 het ook zat om steeds maar weer dat gemekker uit
zandvoort aan te horen over geluidsoverlast.

en zie daar weg f1.

ik geloof werkelijk niet of jullie echt weten wat dit voor de noordkop kan
betekenen.

een circuit zou velen voordelen op kunnen leveren.

maak het multi funtioneel.

binnen terrein een rc circuit /, kartbaan  een motocross circuit(deze zijn
ook al 30 jaar bezig om iets te krijgen). een slipcursus school . of alle
rij scholen te samen met een opleidings school hiervoor. bromfiets lessen op
een gesloten circuit . en met hoge geluids wallen is er best wel wat te doen
aan het geluids overlast.

Stelling circuit of windmolenspark.?

weet ik de uitkomst ook al van.

geen windmolens . milieu technisch gezien erg goed voor het milieu. maar
niet in je eigen achtertuin. te veel herrie en niet goed voor de dieren!!

kortom sta ook eens open voor verandering in je leef situatie en wees is een
keer niet conservatief.

laat julianadorp of den helder ook eens op een goede manier op de kaart
komen.

en voel je niet altijd bedreigt als er iets nieuws kan gebeuren.

de noordkop heeft een uitstraling van een kerkhof.  er gebeurd weinig tot
niets hier.

ja achtelijke ideen als themapark cape holland  wat de burger ettelijke euro
s gekost heeft.

en wat is er van over helemaal niets geen uitstraling niets.pure  kerkhof
mentaliteit . als het maar rustig is hier!.

en flyers in de bus gooien als of mijn huis verkocht word ! wat een set of
nonsens. maar wel een manier om iedereen te laten schrikken.

proficiat. maar van de racerij geen kaas gegeten .

alles wat er ook maar enigzins iets  gemotoriseerd is word hier afgeschoten.

ander puntje  de dragracende auto's en scooters in julianadorp en den helder
 zou ook mooi kunnen op het circuit.

geen straat overlast ze kunnen daar hun ei kwijt en niet voor je deur. 24
per dag !!!

ps als zouden ze het circuit door mijn tuin gooien  van mij mogen ze.

kan ik lekker vanuit mijn raam alles volgen.

een motorsport liefhebber in hart en nieren die zich als jaren schaamt voor
de nederlandse mentaliteit ten opzichte van de motorsport.

als ik jullie was zou ik eens in engeland gaan kijken hoe het daar werkt met
circuits. kunnen wij nog een hoop van leren!..

met vr. gr. motorsport lief hebber.

daag jullie uit om dit te plaatsen.

Redactie: deze meneer heeft duidelijk de site niet goed gelezen.
Het ontgaat hem o.a. dat er al eerdere reacties vóór het racecircuit op deze pagina staan.
Dus deze uitdaging is geen uitdaging voor ons.......
Kleine opmerkingen over de inhoud van bovenstaande brief:
ik geloof werkelijk niet of jullie echt weten wat dit voor de noordkop kan betekenen.
Wij zijn ons zeer bewust van wat de gevolgen van een racecircuit voor Julianadorp en de noordkop zullen zijn....
met hoge geluids wallen is er best wel wat te doen aan het geluids overlast.
Uit het Peutz rapport blijkt dat zelfs de 22 meter hoge geluidswallen die hier dan zouden moeten komen niet afdoende zijn...
als zouden ze het circuit door mijn tuin gooien van mij mogen ze. kan ik lekker vanuit mijn raam alles volgen.
Helaas...u zult dan geen tuin, huis of raam meer hebben...dat is namelijk verdwenen omdat u binnen de geluidsoverlast-zone zit... amoveren heet dat met een mooi woord...
als ik jullie was zou ik eens in engeland gaan kijken hoe het daar werkt met circuits. kunnen wij nog een hoop van leren!..
Binnen de VVVI hebben we iemand die een zeer ervaren kenner is mbt engelse circuits, ook die steunt de actie van VVVI van harte...
Het zou nuttig zijn als u de site eens goed zou doornemen...
 
mvg VVVI
 

Prima dat u actie voert....maar laat ons met rust! Ben er niet van gediend om bestookt te worden met een flyer in mijn brievenbus...een actie om misselijk van te worden.Wat een onrust brengt u bij de oudere inwoners van de schooten die er niets van snappen.... die lezen allen de kop : "uw huis wordt mogelijk binnenkort met de grond gelijk gemaakt"
Wat een onzin!!! En dan u site...staan wel verdacht veel positieve reacties op in uw voordeel,...word de rest niet geplaatst? welgeteld 2 stuks die niet de actie ondersteunen....en ook ik ondersteun hem niet!
 
een bewoner van de Schooten
 
Redactie:
alle reacties (vóór en tegen) worden geplaatst zolang er geen schuttingtaal of beledigingen in staan.
Zoals u had kunnen zien als u de site goed had bekeken, was er inmiddels een 3de reactie bijgekomen.
De flyers zijn verdeeld omdat iedereen recht heeft op informatie, jong en oud.
Wat ze er daarna mee doen is geheel aan die persoon zelf.
Op welke gronden u de hele situatie onzin vindt geeft u niet aan, maar ook u heeft recht op uw eigen mening.
Toch raden we u aan om de website toch nog eens goed te lezen, inclusief alle stukken zoals het rapport Peutz.
Misschien komt u dan ook tot de ondekking dat er wel degelijk een flinke dreiging boven Julianadorp en een deel van Den Helder hangt, zeker voor het gebied waar u woont.

 
Ik ben vel tegen het verplaatsen van de races van Scheveningen naar Den Helder.
Lawaai veroorzaakt door De Kooy is de uiterste  lawaai grens. Genoeg is genoeg!
 

Hallo actie voerders,
 
Ik sta achter jullie actie om te voorkomen dat het RACE CIRCUIT in Den Helder of in de omstreek wordt aangelegd.( plaatst het circuit op de Maasvlakte industrie zat en verontreiniging )
Laat de gemeente maar eens horen wat er onder de inwoners leeft, het gemeentebestuur is er voor de inwoners en niet anders om.
 
Ik word graag op de hoogte gehouden als dit mogelijk is,
bijvoorbaat dank
 
SUCCES, vriendelijke groet
 

 Hallo  Actievoerders,

Wij zijn ook tegen het Circuit , we wensen jullie veel sterkte met de actie en willen graag op de hoogte gehouden worden .

Bewoners van de C.G Geusstraat 


 
A.U.B.Geen race baan in onze stad.
 

Goedemiddag,
 
nee, ik ben niet tegen vooruitgang, integendeel. Maar als bewoner van de C.G. Geusstraat, tegenover het Dok-terrein, houd ik mijn hart vast.
 
Hier wonende weet je wat geluidsoverlast is. Achterliggende -zeer warme- periode was het bijvoorbeeld niet mogelijk om met een open raam te slapen. Dit omdat het lawaai van de helicopters onverdraaglijk was. Dit ligt o.a. aan de wind-richting, of aan het gebrek aan wind, zodat geluiden ver dragen. En die dingen vliegen ook ´s nachts!
 
Dan zondagmorgen, volop activiteiten op en achter het Dok-terrein. Ik gun iedereen zijn hobby, maar enthousiaste clubleden tetteren soms al voor acht uur ´s morgens volkomen overbodige informatie door speakers. Spelen om het hardst ´sportverslaggevertje´ en kunnen ook als de wedstrijd is afgelopen, het niet laten om te blijven praten door de microfoon.
Ben ik een vervelende ouwe zeur? Nee, valt wel mee, maar ik werk hard en zou het heel erg prettig vinden om ´s nachts door te kunnen slapen, en op zondag een uurtje uit te kunnen slapen.
 
En dan nu die berichten over het race-circuit.....onvoorstelbaar! 
 
Naast alle bezwaren van landschapsvernieling, geluidsoverlast etc. wil ik ook de volgende gewetensvraag aan ons college voorleggen:
 
"Hoe denkt u het moreel te kunnen verantwoorden om in deze spannende tijd, waarin het zo langzamerhand erop of eronder gaat waar het ons milieu en ons voortbestaan betreft, een dergelijke onderneming welke zeer belastend is voor het milieu, te steunen, te bevorderen en zelfs binnen de eigen grenzen te halen?"
 
Ik ben geen moraalridder, maar ik heb wel per 1 januari mijn auto opgegeven en maak nu nog uitsluitend gebruik van fiets en openbaar vervoer. Dat is een persoonlijke keuze, maar ik kijk uit naar leiders die eindelijk de moed kunnen opbrengen om te zeggen "Tot zover en niet verder".
 
Geacht college, mocht u naast uw drukke werkzaamheden nog een uurtje overhebben om een zinnig boek te lezen, dan raad ik u aan om u eens te verdiepen in een boek van Ervin Laszlo, de oprichter van de Club van Boedapest, misschien dat hij u kan overtuigen dat een leidersrol moed en ruggegraat vergt, en euro-tekens in de ogen alleen maar verblinden en onze samenleving verzieken.
 
Ik wens u oprecht heel veel wijsheid toe.
 

Geacht actiecomitie,
 
Ik steun jullie actie met de volle 100% en hoop dat jullie nog vele steunbetuigingen zullen ontvangen.
 
Bewoner Julianadorp
 

 
ik woon dicht bij maar ik ben voor!!!! de komst van het circuit. vele met mij maar wij laten ons nog niet horen
 

Hallo strijders tegen het circuit,
 
Prima actie hebbeb jullie op touw gezet.
Zelf woon ik in het buurtschap de Kooy, al bijna 30 jaar en in de achterliggende periode hebben zich al vele veranderingen voltooid.
Heel langzaam worden wij hier ingesloten door industrie, (kooyhaven, Industrieterrein Kooypunt ed.)
Wanneer Zandvoort er ook nog bij komt blijft er weinig over van de ruimte en rust die ik ooit vond hier aan het begin van Den Helder.
Jullie snappen wel dat ook ik tegen de verplaatsing van dit circuit ben.
 
Graag word ik door jullie op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen wat betreft het circuit.
 

ben tegen de komst van een racebaan
er is al herrie genoeg van vliegveld de kooy


Beste mensen ,
                        succes met de strijd tegen de geluidshinder.
 Ik woon(de) bij het Oudeland van Strijen alwaar een kartbaan midden in een Natura 2000 gebied ligt. Afgelopen december heeft de gemeente en inmiddels ook de Provincie ingestemd met legalisering. Voor bijna alle partijen, behalve een handjevol karters, die voornamelijk van buiten de regio komen, totaal onbegrijpelijk. Voorlopig zitten wij er dus mee totdat er een nieuw bestemmingsplan komt.
Een klein, maar invloedrijk groepje, schijnt dus tegen de wens van de meerderheid hun zin te krijgen.
Nogmaals succes en groet,
 
 

Hallo actiegroep,

Het is leuk dat jullie gaan protesteren terwijl jullie niet eens weten waar jullie over praten. Het nieuwe circuit zal Den Helder op de wereldkaart zetten en een trekpleister worden voor vele mensen.

Het circuit zal nieuwe werkgelegenheid met zich mee brengen. Maar ook voor bedrijven zal het aantrekkelijk zijn om zich hier te gaan vestigen wat nieuwe werkgelegenheid met zich mee brengt en daardoor weer meer mensen trekt en niet te vergeten de huidige middenstand. Dit alles zorgt weer voor meer vraag naar huizen in Den Helder en omgeving waardoor de huidige huizenprijzen eerder zullen gaan steigen als dalen.

Motor-/autosporters worden vaak als ruig beschouwd terwijl het tegendeel juist het geval is. Het zijn in de regel serieuze mensen die wel geld willen uitgeven aan hun sport/hobby wat de economie in de omgeving een positieve boost kan geven.

Doordat het circuit helemaal nieuw gebouwd wordt, zal de lay out ook volledig voldoen aan de huidige normen van milieu en lawaai. Naar verwachting zullen alle activiteiten overdag plaats vinden en zal uw en onze nachtrust niet verstoord worden.

Fijn dat u mij via uw buurtmail heeft willen informeren. Ik kan helaas niets anders zeggen dan, laat dat circuit maar komen!

Groeten van een voorstander

Beste meneer Volgas,
bedankt voor de reactie.
Alle argumenten die u noemt hebben we al diverse malen langs horen komen, maar niemand kan die mooie gegevens onderbouwen.
Zelfs Circuit Zandvoort heeft daar moeite mee, kan eigenlijk geen gegevens verstrekken over het economisch belang omdat dat nooit onderzocht is. Ook de middenstand van Zandvoort zegt weinig profijt te hebben van het racecircuit.

Helaas kunnen wij de nadelen van een racecircuit in Julianadorp wel onderbouwen oa met rapporten en contacten met Circuit Zandvoort. Als de komst van het circuit niet zoveel schade zou veroorzaken voor natuur maar vooral voor inwoners in de regio zouden wij geen bezwaar hebben gehad. Maar de gevolgen zullen van dien aard zijn dat duizenden gezinnen worden geconfronteerd met overlast en sloop. Dit is o.i. een te zwaar offer voor deze regio.


Wij zien ook met angst het racecircuit project tegemoet,
verzoke ons op de hoogte te houdenHallo daar, wij zijn net terug van vakantie en hebben uw flyer gevonden. Dolblij dat iemand het voortouw durft te nemen! Wij zij mordicus tegen de komst van een circuit, waar dan ook in onze omgeving. Dus noteert u onze naam als lid van uw vereniging.
Wij blijven graag via uw vereniging op de hoogte van de ontwikkelingen. Nogmaals onze oprechte dank en waardering.


 

Er zijn gelukkig leden die met ons mee blijven denken. We hadden het onderling op een 'vergadering' al even over onderstaand onderwerp gehad maar deze briefschrijver verwoordt de gedachte heel goed dus laten we hem even aan het woord:
(helaas kunnen we deze briefschrijver niet per email bereiken, de mail komt terug)
 

Effect van de landschapsstructuur op het geluid. 

Bij alle discussie over de geluidsoverlast wordt gemakshalve “vergeten” dat het terrein van de Kop totaal anders van structuur is als het terrein waarin het circuit in Zandvoort nu ligt.

Nu ligt het in het glooiende van gebied van duinen met een begroeiing van struiken afgewisseld met duingras.
Volgens het voorstel van Hooimaaijer moet het in de kop het in het vlakke vrijwel onbegroeide gebied ten Noorden van Julianadorp komen te liggen.
Het duinlandschap heeft een positief effect op het dempen van het geluid van het circuit.
Het vlakke land van de Kop daartegen heeft vrijwel geen dempend effect.

Wij hebben in het kader van de voorgenomen aanleg van een schietbaan in het centrum van Nederland bij de metingen van het effectieve geluid gemerkt dat dit effect van de landschapstructuur  tussen de 4 tot 6 dB ligt. Dit effect was toen voldoende om het gehele plan af te blazen.
In de rapportage van het Bureau Peutz kom ik dit niet tegen.

Decibellen op papier en in praktijk.

Geluid omschrijft men door de meetbare druk van de geluidsgolven te meten. Dit wordt aangegeven in decibel: dB.
Alle rapportage wemelt van tabellen met geluidswaarden. Allemaal op basis van zogenaamde rekenmodellen.

Wat kan men daaruit lezen:
Een geluidsdruk van ca 45dB(A) is acceptabel voor de omgeving van Julianadorp. (De A tussen haakjes staat voor average=gemiddeld).
Deze waarde die wordt genoemd wordt verkregen door de gemiddelde waarde te berekenen aan de hand van  de normale omgeving geluiden en de piekdruk van geluiden van verkeer en de luchtvaart.
Elke verhoging van deze waarde met 3 dB betekent dat de geluidsdruk verdubbeld.
Dus als nu tegen de gevels van de meest dicht bij het circuit staande woningen gemiddelde waarde van 55 dB(A) acceptabel wordt genoemd, wil dat zeggen dat de omgeving een verhoging van de geluiddruk 2*2*2 mag toenemen.

Nabij de vliegbasis Soesterberg speelde iets vergelijkbaars.

Wie zal dat betalen? 

Het resultaat was dat alle woningen binnen een bepaalde straal rondom de vliegbasis op kosten van het rijk zwaar geďsoleerd zijn. Gemiddelde kosten: fl. 200.000,= per woning.

Hoe denkt de gemeente Den Helder deze kosten straks te financieren?
Of moeten dan toch maar > 200 woningen “geamoveerd” worden?
Even een simpele berekening: laten we de kosten per woning aan de lage kant inschatten, zeg € 250.000,=. Dan moet daarvoor even 200* € 250.000,= ofwel € 50.000.000,= in de gemeentelijke begroting worden opgenomen.
Of wil de Provincie dat wel even betalen?
 

Tot zover wat “vergeten” feiten in deze discussie.


Ik ben heel erg tegen een racecircuit!!!!!!!

Succes met jullie actie,

 
Hallo actiegroep,
 
Wij zijn fel tegen de komst van een racecircuit in onze wondermooie omgeving.
 
Nu hebben wij nog rust, ruimte en frisse lucht, wat zal hiervan overblijven ??
 
Wij blijven graag op de hoogte van alle ontwikkelingen hieromtrent.
 

Ik kan het niet laten bij een stukje van de weblog van Jaap een paar kanttekeningen te maken:
 

"Een aantal antwoorden die wij als GS moeten krijgen uit het onderzoek zijn bijvoorbeeld: Is dezelfde wetgeving rond Zandvoort van toepassing op het gebied rond de Kop?"

Ik weet niet beter dan dat de Nederlandse wetgeving op het gehele Koninkrijk binnen Europa van toepassing is.  Is die man zo dom, of kent hij niet eens de belangrijkste artikelen van onze Grondwet?

 

"Wat zijn de gevolgen van de komst van een circuit voor de specifieke kwaliteiten van het gebied in de Kop van Noord-Holland, namelijk rust? De afgelopen jaren zijn er vele miljoenen in het circuit geďnvesteerd zodat het aan de milieu eisen voldoet en zodat het nu economisch goed draait."

Door het circuit te verplaatsen blijkt een investering van vele miljoenen dus weggegooid geld te zijn geweest.

 

" De rol van het circuit van Zandvoort is belangrijk als het gaat om de impuls voor de toeristisch- recreatieve kwaliteit van Zandvoort."

Die impuls komt van strandrecreatie, want bezoekers van de races gaan na afloop weer weg.

 

"Honderdduizenden toeristen komen jaarlijks ook voor de races."

Ik kwam er vroeger ook wel met vrienden. Wij, en met ons vrijwel alle bezoekers aan de races, wisten niet hoe snel we weer in onze auto zaten om terug naar huis te rijden.

 

" Wat zijn de economische gevolgen voor Zandvoort en omgeving als het circuit verdwijnt? Kortom hoe ziet het financiële plaatje eruit voor beide gebieden?"

In Zandvoort wordt het rustiger en aantrekkelijker voor de strand-recreanten. Er zal wat werkgelegenheid vanuit het circuit weglekken.

De Kop verliest zijn charme als rustgebied waardoor veel van de huidige bezoekers op zoek zullen gaan naar andere rustgebieden.

Een vorse financiele aderlating voor de gemeente en haar bewoners.

Bezoekers van de races zie ik nog niet in het centrum van de stad gaan winkelen.

 


Ik heb even gewacht met reageren, omdat ik wel vermoedde dat of de pers of [heel verrassend] de provincie zich zou gaan roeren. Voor mij heel duidelijk dat de provincie zich zo aan het opstellen is dat er met een minimum aan gezichtsverlies niet meer gehandeld gaat worden op deze manier. Een ferme tegenstand is nu wel duidelijk geworden.
Overigens is de hele gang van zaken weer heel duidelijk dat er van het democratisch proces geen sprake is. M.a.w. Er wordt gedaan, gezegd [op tv], stevig aan meegedaan door de burgemeester, onderhandeld met de boeren en dan wordt de burger bijna kwalijk genomen dat er wordt gereageerd door de belanghebbenden, in dit geval de bewoners van Den Helder en Julianadorp.
Het is tactiek om het gerucht over de sloop weg te vagen [stemmingmakerij]. Het mag dan niet zo zijn dat de prov. denkt hiermee te kunnen scoren door de inwoners hiermee te kunnen sussen.

 
Laten we eerst een natuurgebied aanleggen, waar veel mensen plezier aan
hebben.
Vervolgens een racecircuit op pakweg 3500 mtr afstand van het natuurgebied.
Wat blijft er over,,,,,,,,,,,, ?
Geen natuurgebied !!!!!!!!!!!!!!

 

Goed initiatief.
Het speelde nog niet zo erg bij ons in huis, maar nu dus zeker wel.
Bij deze geef ik ons als gezin op als lid.
Met het geschrevene op jullie website zijn wij het allemaal roerend mee eens.
 

 
Goeden dag,
 
misschien hebben we dat over het hoofd gelezen, daarom nog iets aan voorstel om meer mensen wakker te schudden:
 
- Zijn de diverse vakantieparken in deeze streek - wil zeggen de eigenaren van de vakantiehuizen geďnformeerd?
 
- Wat is met de steun van de natuurvereinigingen?
  Subsidie krijgen van uit Brussel, die dan zeker moet worden  teruggeven? Grond kopen, voor veel geld denaturaliseren en dan en circuit?
 
- De Televisie inschakelen met directe vragen aan mensen hier ter plaatse? Ook tijdens de gemeentevergadering in te kleine kamers
  zal op straat voldoende van "het volk" te horen zijn.
 
- Dat de Noordkop verkeerstechnis gezien geen mogelijkheid bied voor het bereiken van zoveel verkeer hin en terug. Zal het Rijk werkelijk voor
  deze ongelooflijke idee extra snelwegen gaan bouwen?
 

 
Ik ben bijzonder ingenomen met het feit, dat u bij machte bent om het probleem goed onder woorden weet te brengen. U weet dat ambtelijke taal diffuus is. Één woord beschrijft men met 10x10 woorden om je opponent de weg bijster te maken. Op z'n boerenfluitjes zeg ik: "het is super". Met belangstelling volg ik het proces.
Ook mijn wens zou zijn, dat het hele idee van de verplaatsing wordt afgeblozen. Is dat zover, dan zeg ik: "Dank"!
In dien mogelijk nog een goed weekend toegewenst.
 

 
Beste actievoerders,
 
1) ik onderschrijf van harte jullie actie.
2) een aantal jaren geleden werd er in De Schooten op zondagmiddag met motoren gecrosst.
De gemeente Den Helder verbood uiteindelijk op veler aandrang (wegens geluidsoverlast) deze vorm van motorsport.
Wij (de Julianadorpers) hadden daar toen al last van bij een verkeerde windrichting. het geluidsniveau wat daar werd geproduceerd was nog geen 10 procent van wat een autoracecircuit met zich meebrengt. kun je nagaan wat we te verduren zullen krijgen als Hooijmaijers zijn zin krijgt.
Gelukkig mogen we straks weer stemmen en ik stel voor om dan te zorgen dat de gedeputeerde Hooijmaijers helemaal geen enkele stem meer krijgt, ook al zou hij zich kandidaat stellen.
3) Diezelfde gemeent die destijds het crossen met motoren verbood en die nu een extra Raadsvergadering gaat beleggen heeft in een zeer recent verleden overigens een aantal malen geprobeerd de galerie van de fa. Ellen gesloten te krijgen wegens geluidsoverlast. Dat is de Gemeente door de rechter tot 2 maal toe onthouden wegens vormfouten en verkeerde meetmethodes.
4) Wij als burgers en bewoners van de Gemeente Den Helder hebben de plicht om ons weerbaar op te stellen tegen deze volkomen waanzin van een ontspoorde gedeputeerde die zich manifesteert als een z.g.betweter. Daarnaast hebben we als laatste redmiddel -indien de gemeenteraad met dit gekke idee in zou stemmen- nog de mogelijkheid om onze gemeentebelastingen in een potje te storten waarover we zelf het beheer gaan voeren. Dan mag Justitie gaan bepalen of we dat terecht doen en zo de Gemeente onze bijdrage onthouden. Ongeveer 33 procent van de inwoners van de Gemeente woont n.l. in Julianadorp, dat scheelt de gemeente dus globaal ruim 30% van hun inkomsten.
5) Nogmaals enorm veel succes bij deze actie en als het ooit nodig is handtekeningen op te halen om dit onzinnige plan tegen te houden dan doe ik graag mee.
 
Dorper sinds 1975.
 

Prima zaak.....
 
Ik denk dat het handig is als natuur beheer, wadden beheer, alle natuur verenigingen zich zouden aansluiten. Ook mogen we wijzen op het jarenlange gevecht tegen de schietbanen Falga en Botgat. Wat voor hinder dit gegeven heeft is onbeschrijfelijk.
 

Geen idee wat er allemaal te gebeuren staat, maar een ding is zeker, of het
nu wel of niet 5, 7 of 12 racedagen zijn en of het nu wel of niet
geluidsoverlast zal geven, wij willen het niet. Wat moet Den Helder nu met
zo'n circuit?
Het hele land heeft altijd een grote mond, dat Den Helder niets aan is, en
dat het aan het einde van de wereld ligt. Zal dat monster van een circuit
daar nu een einde aan maken? Dat wat Den Helder nog aantrekkelijk maakt
wordt met de ideeen van deze man met de grond gelijk gemaakt. Woont zeker
zelf niet in Den Helder? En wat vindt de Helderse politiek hiervan? Gaan die
niet in verweer? Nou ja ik zou eigenlijk beter moeten weten, we zijn er een
kei in om dingen die we met veel moeite hebben ontwikkeld enige jaren later
gewoon weer af te breken. Afwachtend positief................. dat zijn ze,
omdat ze gewoon willen dat dat ding er komt, en luisteren naar de bevolking
ho maar.

Het is beter dat ik me er niet druk om maak anders is het slecht voor mijn
gezondheid. Er is in dit gat door de gemeente nog nooit iets besloten waarop
de bewoners nu eens trots kunnen zijn. Dit mooie plekje op aarde wordt
bestuurd door wegpiraten!

Ik wens jullie heel veel succes en we hopen maar dat er iemand in jullie
midden is die de wet goed kent en dat die de gemeente vangt op fouten, want
die maken ze aan de lopende band.


 
Graag wil ik me aansluiten bij de vereniging van verontruste inwoners in
Julianadorp. Waar zijn we nou zo trots op: schone lucht, geen files,
prachtig landschap, vogelbroedplaatsen, prachtig brede zandstranden, duinen,
fietspaden, Kanoroute, geen industrie, waar vind je dat?
 Kortom: geen racecircuit hier. Er waren al zoveel klachten tegen het
terreintje waar motorcrossers terecht konden en dat is natuurlijk peaunuts
vergeleken met een echt racecircuit.
Nooit toelaten! Laten we bevoorrecht zijn met de mooie natuur om ons heen en
daar vooral zuinig op blijven.

 

 
Beste VVVI,
 
Volgens ons ligt de oplossing bij Bart Smit.
 
Groeten en succes,
 
(speelgoedracebaantje voorop zolder?? misschien heeft men.Hooijmaijers die als kind niet gehad.....en ja op latere leeftijd gaat dat opspelen...)
 

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij sluiten wij ons ( man /vrouw/kind) aan als tegenstanders van een circuit in Den Helder.

Bedankt voor uw inzet.


 
Dit waren de eerste 100 reacties.
Voor de leesbaarheid gaan we met een 2e pagina verder.
   
 
 
 
 
 
 

 
                  Als u informatie heeft is of als u informatie wilt of op de hoogte gehouden wilt wilt worden,
              mail ons dan uw adres.
 
               Laten we gezamelijk actie voeren en onze stem laten horen o.a. naar de media !!
               voordat de gevolgen werkelijkheid worden.
 
               Ideeën en tot actie bereide medeslachtoffers zijn van harte welkom.
 

             
 
  • foto's     
  • provincie Noord-Holland    /    Dossier Hooijmaijers
  • Gemeente Den Helder   
  • Circuit Zandvoort   
  • onderzoeken   
  • acties, ideeën
  • startpagina
    •